Над 100 електрически ŠKODA CITIGOe iV  в услуга на SPARK потребителите

0
1526

ŠKODA и SPARK сключиха стратегическо международно партньорство, според което над 200 електрически автомобила от модела ще бъдат добавени в услугата SPARK в България и Румъния. Началото беше дадено с добавянето на 100 коли за услугата в Румъния. Моделът ŠKODA CITIGOe iV е ексклузивен за SPARK на българския пазар. Основна финансираща институция по тази сделка в България е Райфазен Лизинг България. SPARK оперира на българския пазар от ноември 2017 и предлага на своите потребители краткосрочен наем на електрически автомобили през мобилно приложение. Новият модел в услугата ŠKODA CITIGOe IV е оборудван с 36,8 kWh батерия, която позволява пробег до 265 км (WLTP). Цената за наем на автомобила в SPARK е 0,29 лв на минута и 60 лв за 24 часов наем.

„Щастливи сме, че успяхме да реализираме тази важна сделка със SPARK и над 100 автомобила ŠKODA CITIGOe iV ще се движат по улиците на София. Така хиляди българи ще се докоснат до нашия първи електрически модел и ще се убедят в качествата му, a използвайки услугата за споделена мобилност на SPARK  ще спомогнат въздухът в града ни да бъде по-чист. Глобално, усилията на ŠKODA Auto са насочени към решаването на проблемите, свързани със замърсяването на въздуха в градовете и подобряване качеството на живот в тях, ето защо планът им е до 2025 година, на пазара да има 5 напълно електрически модела ŠKODA iV. Към момента, в България предлагаме плъг-ин хибридна версия на модела SUPERB, до края на годината ще представим плъг-ин хибридна версия и т.нар. „мек хибрид“ при новото поколение OCTAVIA, а в началото на 2021 ще се появи на пазара ни и първият електрически SUV – ŠKODA ENYAQ Iv, чиято световна премиера ще се състои на 1 септември.“, коментира Иван Тодоров – управител на „Еуратек“  – официалният вносител на ŠKODA AUTO в България.

Услугата SPARK от близо три години се основава на споделената икономика и предоставя на всичките си потребители лесен достъп до модерна и екологична транспортна услуга на достъпна цена. С последното увеличение на авто парка  потребителите вече имат достъп до над 500 електрически автомобила от 11 различни модела – от малки градски електромобили до удобни кросоувъри..

SPARK е водеща международна марка в сферата на споделената мобилност в Югоизточна Европа и Балтийските държави. Услугата предлага единствено електрически автомобили, което я отличава от голяма част от конкурентите й. Частната компания SPARK Technologies UAB (Литва) контролира дейността на услугата в Литва, България и Румъния. Компанията е основана от нейния главен изпълнителен директор Нериус Дагилис, като началото на услугата е дадено през 2016 г. във Вилнюс, Литва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име