Електрическата гама на Mercedes-Benz – за клиенти с екологично чиста съвест

0
895

Уханието на март и избухващата природа се оказват най-точния декор за запознанство с богатата гама електрически автомобили на Mercedes-Benz. Електрически автомобили, който носят същата класа и лукс, но заместват двигателя с вътрешно горене с електрическа мощност. Проектирани да са на върха на непрекъснато нарастващата гама от електрически автомобили EQ на Mercedes е най-ясният знак от Щутгарт за опазване на вселената: електрическата гама на Mercedes-Benz пълни с модерни технологии, а не с емисии. С това послание у нас се проведе зелената емисия „She is Mercedes”.

Огърлицата, която подариха от „Силвър Стар” (вносителя на Mercedes-Benz за България), като изживяване на дамите – тестови пилоти в деня наречен „She is Mercedes” включваше моделите: EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS и EQS SUV.

От ляво на дясно – EQA, EQB, EQC, EQE, EQS, EQE SUV и EQS SUV

С още два модела EQT и EQV електрическата гамата на Mercedes-Benz предлага всичко с което е известна марката, без разлика в поведението на автомобилите на пътя, в качеството на използваните материали и системите за безопасност. Нещо повече, сега технологичните иновации в интериора са дори на по-високо ниво.

Съвсем по женски денят стартира с ароматно кафе и изисканата обстановка на Mercedes-Benz Store в Sofia Ring Mall и със заряда на три удивителни дами Евелин Врацидас, изпълнителен директор на Sofia Ring Mall, Светлана Стоянова, финансов директор на „Силвър Стар” и Грета Петрова, ръководител маркетинг и комуникации на „Силвър Стар”.

От ляво надясно: Грета Петрова, Светлана Стоянова и Евелин Врацидас.

С общата си инициатива триото доказа, че жените носят вродената енергия да движат света с финес, любов и грижа. По време на събитието стана известно, че на първи април в Sofia Ring Mall врати отваря първият Silver Star Pit Stop – зона за  експресно обслужване на автомобили Mercedes-Benz. Уникална услуга за пестене на време. Докато пазарувате, ходите на кино или обяд, вашият автомобил може да бъде технически обслужен за смяна на масло, филтри, накладки, дискове и др. Перфектно!

От луксозната броеница електрически модели по жребии ми са пада от София до Правец да шофирам в компанията на изискания джентълмен EQS 580 4MATIC. Изскачащите дръжки на вратите ги приемам, като добри обноски. Шофьорската седалка е с най-удобната облегалка за глава от памучна вата. В салона ме прегръща най-луксозната извивка на моите желания. Елегантно купе, простор и светлина от панорамния покрив.

Дигитална премиум атмосфера. Футуристичен хиперекран, който обхваща цялата ширина на арматурното табло и обединява три цифрови дисплея в едно, като централният е най-голям и с безброй лесни и интуитивни за боравене функции. За пътниците на втори ред също има таблет от където могат да се управляват повечето функции, които, ако се заиграеш – няма спиране: цвят за амбиентно осветление и йонизация на въздуха в купето, избор за масажи, регулиране на седалките. В колата има над 360 различни сензора, които следят поглед, действие, желание и са в услуга на водача.

Mercedes EQS 580 4MATIC ускорява от място до 100 км/ч за 4,3 секунди благодарение на два електромотора, възпроизвеждащи внушителните 523 конски сили. Мога да пътувам спокойно. Навигацията е съвършената учтивост с изображенията и указанията за посока. Имам на разположение 645 км пробег. Ако се наложи да заредя батерията до 80%, това ще ми отнеме 31 минути. За насладата в това пътешествие помага прецизния и лек вола с които описвам пътя.

За мъжката аудитория ще спомена два интригуващи факта: рекордно ниското въздушно съпротивление и завиващите задни колела. Със специалния допълнителен пакет задните колела на EQS завиват до 10 градуса т.е. маневрен до безобразие, въпреки размерите си.

Хайде пак да си се върнем на жените и просторния 500-литров багажник на Mercedes EQS 580 4MATIC. Освен това гласовият асистент ще очарова всяка приказлива дама и дори ще изпълни доста командни. В автомобила има различни сензора, които следят погледа и „желанията“ ви. Невероятно, но факт. Специално за нежната половина от човечеството Активния асистент за паркиране със сензори и 360-градусов обзор от камери разпознава подходящите и налични паркоместа и помага за движение на заден ход. Като част от това, системата осигурява визуални и акустично предупреждения за открити препятствия, така че да се избегнат потенциално скъпи щети.

За луксозната атмосфера в деня украсен с марката Mercedes се погрижиха Hyatt Regency Pravets Resort и новия им ресторант Lion & Rose, който представи на дамите участнички в теста любовта към ловните традиции и дивеча. Ресторантът залага изцяло на сезонни продукти от местни ферми и производители. Lion & Rose e стилен и ексклузивен ресторант с отворена кухня, където главните готвачи са в центъра на вниманието на взискателните посетители, търсещи автентично изживяване за обяд и вечеря.

Отвъд комфорта, лукса и високите технологии, какво друго е важно при избора на електромобил Mercedes – сигурността, разбира се! За нея от „Силвър Стар” са се погрижили с включени при покупка 5 години гаранция (или 100 000 км) и още 5 години включено сервизно обслужване, 8 години гаранция на батерията (за EQE и EQS 10 години). Стартова цена на тествания модел EQS 580 4MATIC е 245 000 лева.

Текст: Екатерина Дончева

Снимки: „Силвър Стар”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име