КОНЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ първите две серии, тук

0
30311

Поради големият интерес към най-новата версия на предаването „Конете на България“, което стартира с водещата Екатерина Дончева, екипа на предаването предоставя „кратък път“ към всеки епизод, който може да се гледа по всяко време.

В първият си от най-новата история на предаването епизод акцентите бяха върху съветите за езда в дъжд, сняг и по кални терени със съветите на Владимир Павлов. Експерта и автор на най – голямата конна книга излизала някога у нас за отглеждане на коне и менажиране на конюшня, пояснява защо вятъра е враг на конете. Още по актуално звучи и репортажа от Националния хиподрум, където наемателите на конюшни и боксове трябва спешно съгласно заповед да освободят огромното съоръжение, без да се знае кой е новият собственик и защо се налага това ? В условия на извънредно положение и липса на състезания, екипът се опира на архив с неизлъчвани кадри от сезон 2019 в дисциплината надпрепускане с двуколки и една прекрасна история на българския жребец от Дунавска порода – Калин I, който от две години е най-ухажвания „кавалер“ от кобилите в унгарския държавен конезавод Матай. На финала на предаването са децата, като малки ездачи в забавни минути и отговори в анкета „Знам и мога“

Втория епизод на „Конете на България“, кото се излъчи снощи водеща тема бе най-очарователната новина за коневъди: Бебе конче от ембриотрансфер и сурогатно майчинство при кобилите. Темата е безспорна новина с адрес България и развита с подробности с помоща на ветериналния лекар Боряна Ивановd в съвместен проект между ИАСРЖ и НАК. При повторението може да се насладите и на най-новото ранчо у нас кръстено „Меча стъпка“ в близост до столицата. Да научите къде, как и защо използат първия тренажор за каубои, колко години чукна легендарния състезател и треньор Недялко Милев, както да проследите гонките с бегови коне на хиподрума „Стефан Караджа“ от 01.06.2019, а за финал е рубриката „Знам и мога“.

За връзка с предаването: е-mail: konetebg@ezdapress.com

FB: Конете на България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име