Auto City Пловдив вдигна завесата на новия Peugeot Rifter

0
4343

Дебюта на изцяло новия Rifter от Peugeot ще се състои в контекста на Международен панаир Пловдив, който ще продължи до 29 септември.

С Rifter ще се чувствате еднакво добре във всекидневните си градски пътувания и свободното време, в което допира с природата е единственото нещо, което ви измъква от забързаното ежедневие.

Динамичната платформата EMP2 добавя здравина и издръжливост към Rifter, които му позволяват да прекосява всякакви терени без усилия.

Също като най-удобните ви чифт дънки, Rifter е подходящ за всяка една ваша активност, като разполага с икономични двигатели и модерно техническо оборудване.

Що се отнася за външния вид, Rifter е преписал някои основни линии на SUV събратята му, а именно големите колела, протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони, както и голям клирънс. Всички те изграждат многофункционалния характер на автомобила.

За тези, за които силните усещания са начин на живот, Rifter разполага с функцията Advanced Grip Control или казано на български – Усъвършенстван контрол на сцеплението, който работи съвместно с функцията Hill Assist Descent Control (Контрол на сцеплението при спускане по наклон), чиято задача е да се грижи за запазването на оптимална скорост по стръмни склонове.

Бензиновите двигатели се предлагат в два варианта 1.2 PureTech:

  • PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8, който ще бъде наличен през следващата 2019 г.;
  • PureTech 110 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия.

Дизеловите двигатели се предлагат в три варианта на мощност 1.5 BlueHDi:

  • BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8;
  • BlueHDi 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия S&S с нисък разход на гориво;
  • BlueHDi 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия

На един клик разстояние от шофьорското място е разположен цветен 8-инчов екран за свързаност, който разполага с два USB порта, жак, Bluetooth връзка, безжично зарядно и системата Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple Carplay и Android Auto.

 

Шофирането става истинско удоволствие с помощта на 3D навигацията, която следи пътната обстановка в реално време, чрез системата TomTom Traffic, търси за вас паркинги и бензиностанции, и ви информира за метеорологичните условия извън купето.

Новият Peugeot Rifter се предлага в два варианта с 5 и 7 места в две дължини: Standard (4,40 м) и Long (4,75 м). Спретването на багажа за ваканцията вече няма да е проблем. Можете да вземете всичко необходимо и всичко друго, което най-вероятно няма да ви трябва, защото разполагате с огромен багажник, чиято вместимост във версията с 5 места е до 775 литра, а със 7 пасажерски позиции литража стига до 4 000 при сгънати седалки.

По рабта или на почивка, Rifter дава сериознна заявка, че няма да ви изневери, а точно обратното, ще бъде верен сподвижник и помощник във всяко едно приключение, в което се впуснете.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име