JAGUAR E-PACE – автомобил с непогрешим характер

0
3150

Да ти се отдаде Световния автомобил на 2017 и да се убедиш в престижната му награда за 5-звезден рейтинг за безопасност – това е повече от шанс.

Всъдеходът Jaguar F-PACE е всичко което искам: млад, спортен, елегантен, умен, контактен, известен и готов да ме защитава. Мощният SUV, който спечели и отличието „Най-добър автомобилен дизайн в света за 2017“ се разписва с 93% защита за възрастни пътници, 85% за защита за деца и 80% за пешеходци.

Иновативните инженерни решения, впечатляващия лукс и насладата от шофирането са на мое разположение в лицето на пленяващият червен Jaguar, който мърка в ръцете ми. Нещата обаче стават доста сериозни, когато натискам газта на Jag, както го кръщавам на галено опитвайки се да укротя двулитровия, четирицилиндров двигател с 180 конски сили, който се опитва да ме стресне при желанието ми да излетя. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 9,3 секунди, резултат за който се грижи и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Имам обаче „пера“ на волана и мога ръчно да намалявам и увеличавам скоростта.

Компактният SUV търпеливо ме изчаква да задам настройки спрямо пътните условията и моите лични предпочитания за подаване на газ, реакции на волана, скорост и смяна на предавките. Елегантно бутонче ми предлага избор между 4 режима – Normal, Dynamic, Еco и Rain, Ice and Snow.

Тестваният Jaguar E-PACE бе оборудван със система за задвижване на четирите колела AWD, която е допълнена с друга опционална система „Адаптивна динамика“. Системата следи движенията на автомобила и може да реагира мигновено на действията ми. За мое улеснение, Слава Богу, има и технология за подпомагане при стръмно спускане и специален круиз контрол ASPC, позволяващ преодоляването на сложни участъци с равномерно ниска скорост.

И сега на вниманието на моите приятели с коне!

Целеустременият Jag e със силно шаси и може да тегли до 1 800 кг (със спирачки). Идеален дори и за работа. Съчетавайки всички динамични и луксозни изисквания на модерното ежедневие, моделът се разгръща и изненадва още повече от всяко едно пасажерско място.

Ключови детайли в интериора са облицовката на тавана и възможността за панорамен покрив, педалите от полирана неръждаема стомана и праговете с надпис R-Dynamic, кожения волан, кожените спортни седалки, многофункционалното 8,42-литрово отделение за съхранение между предните седалки с възможност за побиране на две 1-литрови бутилки в легнало положение и достатъчно място за още предмети.  И това не е всичко! На разположение на пасажерите са до пет USB порта и четири 12-волтови контакта, поставка за смартфон и стойка за таблет, а големите 10,56-литрови отделения на вратите засенчват тези на компактните SUV автомобили.

Обемът на багажника е 577 л в нормално състояние и 1234 л при сгънати задни седалки. Всичко това може да бъде ваше само срещу 6,5 л/100 км в града, а пътувайки за село по магистралата – за 5,1 л/100 км. При по–скоростно шофиране или на път до високопланинските конни бази, разходът може да достигне и до 10л/100 км.

Базовата цена на Jag е 63 600 лв. с ДДС. Моделът е най-достъпния Jaguar на пазара – за тези, които искат винаги да бъдат забелязвани – с тази кола, просто няма как да не им се получи.

Experience автомобилът е подходящ за млади семейства, за активни спортисти, за тузари и работяги.

Искам пак с Jag!

Повече инфо ще намерите на www.jaguar.bg/e-pace

снимки: Пресиян Петров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име