Неделни надпревари по прескачане на препятствия в Монтана

0
2094

Тази неделя 16.06.2019 от 11:00 часа в гр. Монтана, на стадиона под язовирната стена, за пореден XIІ-ти път ще се проведе традиционното състезание по прескачане на препятствия с общ награден фонд от 2500 лв.

Ежегодната организация на спортното събитие е дело на председателя и активен състезател от ККС Монтана – Валентин Рангелов. Той успя да наложи турнира като традиционна, за празника на града – Свети Дух, конно-спортна проява.

Ежегодно, разбира се надпреварата в света на конете се радва на любезната подкрепа на община Монтана. И личната подкрепа на кмета – Злати Живков, който по традиция се очаква да открие събитието.

Коне и ездачи от цяла България ще мерят сили в четири отделни изпитания. За деца, аматьори и неучаствали коне са подготвени розетки за добро представяне в Х-паркура.

Веднага след него ще се нареди баражен паркур с общо класиране за 4 и 5 годишни коне и височина на препятствията 100 см. Аматьорите също ще имат възможност да покажат своите умения в това изпитание, като за тях ще има отделно класиране.

Останалите два паркура нямат ограничения по отношение максимална възраст на конете. Височината на препятствията в тях ще бъде съответно 110 см и 120 см.

Честта да журира и коментира състезанието, тази година отново се падна на г-ца Диана Младенчева, а паркур-майстор е Валентин Рангелов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име