Малките удоволствия в живота с Nissan Micra

0
2280

От април тази година моделът Nissan Micra е с нов бензинов двигател и нова автоматична скростна кутия, специално разработени, за да отговорят на очакванията на клиентите.

Така малкият автомобил за големия клиент вече се предлага с изцяло нов 1.0-литров бензинов двигател с мощност от 100 к.с., който се съчетава с безстепенна автоматична скоростна кутия Xtronic (CVT), със 7 предавки в ръчен режим.

Компактният хечбек е с подобрена динамика, гъвкавост, изключително маневрен и удобен в натоварения старт-стоп трафик. Акцентът при разработката на версията с този двигател и трансмисия е поставен върху ефективността и поведението на пътя, което създвана усещането за бърз и послушен автомобил.

1.0 л., iG-T 100 PS Xtronic

Автоматичната трансмисия Xtronic се предлага за първи път след пускането на петото поколение на автомобила през 2016 г. Този тип скоростна кутя се оказва  предпочитан избор за градските шофьори, които прекарват времето си в рижем „картинг“ в натоварените градски зони.

Доусъвършенствана Xtronic безстепенна трансмисия (CVT) разполага с D-step технология, която осигурява по-рафинирана мощност при шофиране в сравнение с конвенционалната CVT. Това се усеща при по-рязко подаване на газ, като превключването на по-ниска предавка става по-бързо и с по-добра икономия на гориво в реални условия.

Nissan Micra – успех от пето поколение

От момента, в който бе показано за пръв път на автомобилното изложение в Париж 2016, изцяло новото пето поколение на Nissan Micra завладя заглавията на първите страници. Изразителният дизайн, вдъхновяващ интериор и усъвършенствани технологии за подпомагане на шофирането поставиха Micra в шорт-листата на кандидатите за Европейски автомобил на годината за 2017 г.

Micra стана бърз хит и сред клиентите. Те се влюбиха в забележителния външен вид на автомобила, двуцветния интериор, приятните за докосване материали, богатите възможности за персонализиране и невероятното удоволствие от шофирането.

Високо бяха оценени и разнообразните нива на оборудване в новата Micra, както и Nissan Intelligent Mobility технологиите, като например интелигентното предупреждение и намеса при напускане на лентата на движение и интелигентното аварийно спиране с разпознаване на пешеходците.

Всяка Micra се предлага с високо ниво на стандартно оборудване, включващо активен контрол на траекторията, ограничител на скоростта, климатик, система за контрол на налягането на въздуха в гумите, сензор за светлина и др.

Автомобилите N-Connect се предлагат със затъмнени задни стъкла, предни фарове за мъгла, електрически отопляеми външни огледала, задни сензори за паркиране, специално амбиентно вътрешно осветление, камера за паркиране на заден ход и автоматична климатична инсталация.

Nissan Micra в топ ниво Tekna разполага с 17-инчови полирани алуминиеви джанти, BOSE Personal audio с високоговорители в подглавника на водача, AVM – система с 4 камери за 360-градусов обзор около автомобила, както Bi Led къси и дълги светлини.

За версиите  с автоматична скоростна кутия, цените на Nissan Micra стартират от 28 500 с ДДС.

Студийни снимки: Любо Сергеев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име