25 години SUZUKI в България и премиера на новия SUZUKI VITARA

0
2110

Легендарният SUV на японския производител бе гвоздеят на тържествената бляскава вечер, с която вносителят на марката за България – фирма Миркат отбеляза своя 25-ти рожден ден.

За този период дружеството е изградило търговско-сервизна мрежа на Suzuki с 10 представителства в 9 града в цялата страна. „Сега компанията ни има нова цел и тя е марката да се позиционира сред първите десет на пазара у нас, разчитайки на автомобилна гама от модели с екологични бензинови двигатели, подпомогнати от хибридни технологии“, сподели г-н Илиян Иванов, директор „Продажби леки автомобили и развитие на дилърска мрежа“. В това предизвикателство от Миркат разчитат и на новия Vitara, който тази година, като модел отбелязва 30 години успешно развитие. Първото поколение на модела бе представено в далечната 1988 г. От тогава Suzuki Vitara е емблема за надежден автомобил, както за града, така и за приключения извън пътя.

Сега обновеният Suzuki Vitara идва с богатото оборудване, в комбинация с нови икономични и екологични бензинови двигатели, комфорт и качество. Промените се забелязват в предната част в новата маска и предната броня. Задните светлини са издадени навън и в комбинация с LED технология придават нов вид на задната част на автомобила. С нов дизайн са и алуминиевите джанти.

Интериорът е козметично освежен с добавен преден централен подлакътник като стандартно оборудване във версиите GL+/GLX.

Два бензинови турбо двигателя с директно впръскване са на разположение на клиентите, като по-малкия еднолитров двигател 1.0 BOOSTERJET е с три цилиндъра и мощност 112 к.с., а по-големия 1.4 BOOSTERJET е с мощност от 140 к.с. Двигателите се съчетават с 5 и 6-степенни механични скоростни кутии, както и с 6-степенна автоматична трансмисия. Задвижването може да бъде 2WD или 4WD (познатата ALLGRIP система с четири режима на шофиране).

Базовият модел идва с богато оборудване: автоматична Start Stop система, централно заключване с дистанционно управление, електрически огледала, асистент при потегляне при наклон, Bluetooth, климатик, 3.5-инчов цветен LCD информационен дисплей, дневни светлини и LED задни светлини. Общо модификациите са 15, като при по-високите нива на оборудване се добавят и системи за максимално улеснение на водача – адаптивен Cruise Control, асистент при спускане при наклон, навигация, камера за задно виждане, безключов достъп и стартиране на автомобила, сензори за паркиране отпред и отзад.

Новост не само при VITARA, но и като цяло за автомобилите с марка Suzuki, е функцията Stop & Gо, която е налична при версиите с 6-степенна автоматична скоростна кутия и адаптивна Cruise Control система, чрез която посредством радар се поддържа разстояние от превозното средство отпред чрез ускоряване или пълно спиране, за да се избегне сблъсък, особено по време на шофиране в града. Предлага се и пакет, който включва спирачен асистент с двоен датчик, асистент за разпознаване на обект в „мъртвата точка”, предупреждение за странично приближаващ автомобил при движение на заден ход, асистент за разпознаване на пътни знаци, система за предупреждение при смяна на лентата на пътното платно, система за превенция от напускане на лентата на движение и предупреждение при криволичене.

Цените на обновения модел у нас стартират от 30 990 лв. и достига до 54 290 лв. за версия 4х4 от най-високото ниво на оборудване GLX.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име