Започва Световната купа по Обездка – Западно Европейска лига

0
1720

Първият кръг от състезанията за Световната купа на ФЕИ по Обездка – Западно Европейска лига започват този уикенд в Хернинг, Дания, последвани от 6 месеца от съревнования и танци на манежа, за да стигнат до финала, който ще се проведе в Гьотеборг, Швеция от 3 до 7 април 2019 г.

Трикратният шампион Изабел Верт разполага с три коня, които са в топ четири на световната ранг листа и няма да предаде короната си без сериозна битка. На втора позиция се намира 13-годишната кобила Weihegold,  с която тя спечели втората си поредна титла на финала в Париж по-рано тази година. С нея Верт печели три пъти златен медал на Европейски шампионат през 2017 г., отборно злато и индивидуално сребърно отличие на Олимпийските игри в Рио 2016 г. На трето място в ранг листата стои нейния кон Emilio, който е много последователен в изявите си, a на 4-то място е любимата й Bella Rose. С нейната помощ Верт заслужи отборно злато в Гран При Спешъл изпитание на игрите в Трайън миналия месец. С такъв отбор шампионката дава доста сериозна заявка за първото място на Световната купа.

В Трайън, обаче ,останаха недовършени дела.  Свободната програма бе отменена поради лоши метеорологични условия, така остава неясно дали световният тандем номер едно – американката Лаура Грейвс и Verdades ще отстъпят пред Верт и нейната армия и подготвени ли са англичанката Шарлот Дюжардин и Mount St John да отговорят на предизвикателството в това състезания.

След този първи кръг на Световната купа по Обездка, през ноември действието ще се премести в Лион, Щутгарт и Мадрид. Следващите кръгове през декември ще се проведат в Залцбург, Лондон и Мехелен. Новата година ще посрещнем в Амстердам, а февруари ще ни отведе в Ноймюнстер (Германия) и Хертогенбош (Холандия).

Гран При в събота в Хернинг започва в 11:00 местно време, а началото на Свободната програма е от 14:30 в неделя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име