Надбягвания в с. Момчилово за трета поредна година

0
3778

Състезанието по надбягване с коне се организира за трети пореден път в с. Момчилово област Варна. Главни организатори и спонсори са собствениците на коне Пламен Стоянов и неговата дъщеря Десислава Стоянова, както и община Ветрино и местни бизнесмени.

Виж галерия със снимки тук

В слънчевият ден на 14 октомври беше даден старт на 9 гари – 6 гари за Чистокръвни английски коне, една гара за Чистокръвни арабски коне, една гара за коне от смесена порода и една гара с понита за атракция на зрителите, където яздиха жокеи и треньори.

За втора поредна година на състезанието в село Момчилово се провежда приз „Сент Лежер“, който е призова гонка за Чистокръвни английски коне – кобили и жребци на 3 – годишна възраст. Тази година носител на приза стана жребец Джуни Сой, собственост на Тансер Басри от гр. Дулово.

Победител в гарата на 1600 м за 2 – годишни коне от ЧАП стана Да Да – собственост на Левент Незиров. В гарата на 3200 м първи излезе кон Джи Ди Рокфелер на Бейсим Руфат. При Арабските коне победител отново стана кобила Нордика, собственост на Юнал Мехмед, която на 30 септември т. г.  победи в съседна Сърбия – град Караджорджево в международна гара за Арабски коне. На дистанция 2000 м победител стана кастрата Аби Мелек.

Жребец Ниалдо стана шампион в гарата на 2400 м, изпълвайки с гордост сърцето на стопанина си Ебазер Алиев, който миналата година, отново в Момчилово, спечели приз „Сент Лежер“.

На 1200 м първото място грабна кобила Елинор, собственост на Васил Дюлгеров от с. Константиново.

Гонката с коне от смесена порода беше изключително интересна на зрителите, защото там взеха участие както жокеи, така и собственици на коне от Чистокръвна порода, а битката беше изключително оспорвана.

При атрактивната гонка с понита участие взеха Иван Иванов – треньор към Кабиюк Шумен с неговото пони Гигант, Валентин Атанасов с пони Великан и Юмют Мехмет с пони Самурай. Единият жокей падна при бягането, другото пони имаше проблем при старта и Иван Иванов грабна наградата при тази интересна за зрителите гонка.

Публиката на състезанието наброяваше около 1500 души, участие взеха над 50 коня и за поредна година с. Момчилово направи това събитие празник за публиката и състезателите.

текст и снимки: Десислава Стоянова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име