Триумф за Верт – най-награждаваната състезателка в конния спорт

0
2357

Изабела Верт (Германия) закова четвъртата си победа за сезона на последната квалификация за Световната купа на FEI по обездка 2017/2018 Западно-европейска лига, която се проведе в Хертогенбос, Холандия на 10 март.

В ранния следобед на същия ден малшанс изигра лоша шега на голяма част от по- рано явилите се състезатели, на чието добро представяне бе попречено от различни плашещи конете обстоятелства на ринга. Това даде шанс на участниците във втората половина на деня да вдигнат много високо летвата. Изабела Верт бе една от тях. В тандем с кон Емилио (Emilio) тя постигна резултат от 87.405 – най-високата оценка на манежа в състезателния ден.

Те не бяха единствените, които се представиха блестящо. Вторите по резултат Едуард Гал (Холандия) с кон Глокс Зоник (Glock’s Zonik) постигнаха 83.900, след като накараха публиката да седи на крайчеца на местата си от вълнение.

Сънародничката му Мадлен-Вит-Врес с кон Сенин (Cennin) достигна резултат от 82.555, което им отреди третото място, измествайки на четвърта позиция германката Джесика вон Бредоу с Заир-И (Zaire-E).

Победата на Верт я праща на финалите следващия месец във Франция, където тя ще се бори, за да спечели титлата за втори път. Кариерата на Верт я поставя на първо място по награждавания в конния спорт. В интервю за медиите тя сподели, че е много щастлива от постиженията на Емилио, който с всяка своя изява показва все по-добри резултати, следвайки примера на най-добрия кон на шампионката – Уейголд (Weihegold).

Резултатите от 10 март пращат на финала в Париж (11-15 април) 9 ездача от 6 националности – Австрия, Дания, Германия, Великобритания, Холандия и Швеция, които ще се състезават с най-добри ездачи в дисциплината обездка от цял свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име