Последни налични бройки на Hyundai Santa Fe на уникални цени

0
8893

В същото време Женева показват новата генерация на модела

Докато „впрягаме“ 2, 2- литровия СRDI дизелов мотор на огромния SUV, за поредното пътешествие в което ще съчетаем градско и офроуд пътуване, колегите ни изпращат снимки на обновения модел, представен на международния автосалон в Женева.

Швейцарския град е далеч, а новият SUV ще пристигне в България за продажби през лятото, така че се съсредоточаваме в достойнствата на настоящия ни партньор в тридневното ни пътуване из страната.Още повече, че последните налични модели на Santa Fe в момента се предлагат с около 11,000 лв. отстъпка и подарък „Зимен комплект“ – напречни греди и кутия за багаж, на изкушаващи цени от 94,900 лв. с ДДС с най-високото оборудване.

   

Високопроходимият автомобил ни посреща с просторен, луксозен салон с висококачествени материали. Седалката на водача е електрически регулируема и дава възможност за постигане на най-удобна позиция зад волана. При отваряне на вратата седалката се дръпва гостоприемно назад, а при стартиране на мотора заема запаметената позиция. Памет позиция имат и външните огледала, които са огромни. Отзад за пътниците седалките са широки, местата комфортни с голямо пространство за краката.Предните седалки са подгряват в различни степени, а задните са регулируеми също с опция за подгряване.

При движение на заден ход за улеснение при маневриране се включва камера с изображение на цветния дисплей. Панорамният стъклен покрив се отваря с едно докосване, а стъклата на задните врати са със слънцезащитни завеси. Допълнително спокойствие срещу кражба е кода за стартиране на двигателя, който се набира преди задействането на електронната система за стартиране на двигателя, която е със старт/стоп система.

В салона на новото Santa Fe има множество елементи, като хромираните дръжки за отваряне на вратите отвътре, подчертана мека светлина на уредите, премиум аудиосистема, навигация със 7-инчов дисплей и набор от информации за безопасно и информирано пътуване.

Натоварен до козирката и със запълнени пасажерски места в автомобила, на път Santa Fe върви уверено и стабилно. Могат да се избират три режима на работа директно с бутон от волана за настройки комфорт, нормален и спорт. Окачването и колелата с 19-инчови джанти са добро съчетание за родните пътища, като неравностите се отработват комфортно от ходовата част. Стабилизиращата системата ESP се намесва бързо и рязко при опасност от поднасяне на хлъзгав терен. За прекрасната возия се грижат редица системи, като следене на пътната маркировка, следене на мъртвата зона, автоматично превключване на дълги и къси светлини и всички съвременни асистенти за безопасност.

Тестваният Hyundai Santa Fe бе оборудван с 2,2-литров дизелов мотор в комбинация с 6-степенна автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела 4WD, която при нормални условия задвижва предните колела, а задните се включват при необходимост чрез многодисков съединител. Има и превключвател който разпределя тягата в съотношение 50:50 между предната и задната оси. Благодарение на тази система Hyundai Santa Fe атакува възвишения и неравности без да се задъхва. Всъдеходът е оборудван и със система за контрол на спирането при спускане, която контролира автоматично скоростта по стръмните участъци.

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4WD AT с 2,2-литровия 4-цилиндров турбодизелов двигател развива 203 км/ч максимална скорост, благодарение на 200 –те конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за около 9 секунди, а средния разход е с впечатляващите 6,6 л/100. Капацитетът на резервоара за гориво е 64 литра, а сега е времето да го грабнете с отстъпка!

Един бърз поглед и под повдигнатата завеса на новия Santa Fe

който тези дни прави световната си премиера в Женева. Най-големият пътнически автомобил на компанията е олицетворение на силното наследство в клас SUV и продължава успешната история на модела в световен план. Четвъртото поколение Santa Fe е могъщ SUV с премиум дизайн и водещ в класа простор в интериора. Съчетава модерна и елегантна външност, подсилена от впечатляващите двойни светлини и каскадната радиаторна решетка – характерен елемент за дизайнерската идентичност. Интериорът на Santa Fe комбинира премиум качество с просторно разпределение на вътрешното пространство и подобрена видимост.

Размерите на New Generation Santa Fе са внушителни: дължина от 4770 мм и широчина от 1890 мм, а благодарение на увеличеното междуосие, моделът предлага повишен комфорт за пътниците.

За първи път в модел на Hyundai се поставя асистент за предотвратяване на катастрофа с напречен трафик при движение на заден ход. При излизане на заден ход от пространства с ниска видимост, системата не само предупреждава шофьора, ако приближава друго возило, но и автоматично задейства спирачките. Асистентът Safety Exit предотвратява инциденти при наближаване на автомобили отзад, като временно заключва вратите, така че пътниците да напуснат автомобила по безопасен начин.

Още за модела очаквайте, когато пристигне в България и попадне в ръцете на Еzdapress.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име