Автомобили за работа 2018

0
3253

Точно така се казват престижните международни награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината, които се връчват на българските и регионалните представители на отличените марки. Церемонията по връчването на отличията ще се случи тази вечер (23 февруари) на специална гала-вечер в Рейнбоу Плаза, в столицата. Часове преди това обаче на специална пресконференция в БТА, днес бяха обявени наградите и изнесени подробности около престижните международни отличия.

В международното жури, което е в различен състав за всяка една от категориите и общо 25 специализирани журналисти от европейски държави, се разписват и българските ни колеги Снежина Баджева, Красимир Кирилов и Лъчезар Апосотолов.

С приза Международен камион на годината 2018 е отличена новата гама на DAF CF/XF. Ново поколение камиони на холандския производител DAF, в което влизат подобрените и обновени серии XF и CF, събра най-много точки от гласовете на журито International Truck of the Year. DAF XF/CF спечелиха заради множеството новости и подобрения в силовата линия, във външния вид, в софтуерните системи за управление и безопасност, в кабината. Двигателният тракт включва оптимизирани 11- и 13-литрови двигатели, нов предавателен механизъм, нови задни мостове с по-бързи предавателни отношения. След неколкократни тестове на различни модели в различни условия журито е било впечатлено от прецизната съвместна работа на отделните системи в камиона, както и от лекотата и комфорта на управление. Двигателите са с повишена мощност и увеличен въртящ момент, а всички новости са въведени с цел по-нисък разход на гориво и по-висока ефективност. В резултат DAF намалява разхода на гориво – средно със 7% при цялата си гама.

След паралелен тест на четирима кандидати, проведен в Румъния през ноември 2017 г., международното жури присъди наградата Pick-up Award 2018 на Volkswagen Amarok V6. Amarok заслужи престижното отличие заради гамата си от V6 дизелови двигатели и разнообразните варианти на модела. Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и завършеност на детайлите, както и просторната и удобна кабина с модерен интериор. Осемстепенната автоматична предавателна кутия и трилитровия V6 двигател са посочени от журито като уникални за класа, а представянето им на асфалт и извън пътя е отчетено като отлично.

Наградата Международен ван на годината 2018 спечели новата лекотоварна серия на Iveco – Daily Blue Power. Италианският производител заслужи приза за пускането на пазара на нова гама, в която влизат три високоекологични лекотоварни автомобила. Чрез Daily Blue Power Iveco се дава възможност на клиентите да избират между три високоефективни варианта на задвижване, всеки от които е с намалено вредно въздействие върху околната среда и отговаря на всички европейски регулации за достъп до градските центрове. Изборът е между 2,3-литров дизелов двигател Евро-6, който вече покрива изискванията на европейските регулации Real Driving Emissions (RDE), които влизат в сила през 2020 г., 3-литров двигател на компресиран природен газ (CNG), който за пръв път се комбинира с автоматичната 8-степенна предавателна кутия Hi-Matic, обновена и подобрена версия на електрическия ван на марката.

Irizar i8 Integral, флагманът на испанката марка спечели приза Автобус на 2018 година След четиридневен тест на кандидатите, проведен от международното жури през септември 2017 г. в Швеция. Изключителен дизайн, комфорт, качество на материалите, изработката и сглобката, сигурност, стабилност, динамика, ефективност и перфектно пътно поведение – това бяха предимствата на i8 Integral, отчетени от членовете на журито. Гамата на i8 е изключително богата, но наградата бе присъдена на участвалата в теста версия Integral. Това е вариант със самоносеща конструкция, без шаси, която се предлага само с двигатели на DAF и автоматизирана предавателна кутия на ZF. Наградата се връчи на Хосе Гарсия, регионален мениджър продажби в Irizar.

С приза Международен камион на годината 2018 е отличена новата гама на DAF CF/XF. Новото поколение камиони на холандския производител DAF, спечели  заради инвестираните нови разработки в силовата линия, външния вид, софтуерните системи за управление и безопасност, подобренията в кабината и лекотата и комфорта на управление. Двигателният тракт включва оптимизирани 11- и 13-литрови двигатели, нов предавателен механизъм, нови задни мостове с по-бързи предавателни отношения. DAF печели и заради намаления разхода на гориво – средно със 7% при цялата си гама. От българска страна наградата приема Георги Загоров, изп. директор на Турботракс България – официален дилър на DAF Trucks N.V. у нас.

Наградата Международен ван на годината 2018 печели новата лекотоварна серия на Iveco – Daily Blue Power. Известният италиански производител грабна приза с лекота, след като пусна на пазара нова гама, която предложи три екологични лекотоварни автомобили, обединени в Daily Blue Power Iveco. Ежедневната възможност на клиентите да избират между 3фективни варианта на задвижване, с намалено вредно въздействие върху околната среда и отговарящи на всички европейски регулации за достъп до градските центрове:

  • 2,3-литров дизелов двигател Евро-6, който покрива (RDE), в сила от 2020 г
  • 3-литров двигател на компресиран природен газ (CNG) и за първи път комбиниран с автоматичната 8-степенна предавателна кутия Hi-Matic;
  • обновена и подобрена версия на електрическия ван на марката.

Наградата получи Г-жа Татяна Бенова, маркетинг мениджър на IVECO за Централна и Източна Европа.

Интересен се оказва теста за наградата Pick-up Award 2018, който се е провел в продължение на три дни в Румъния през ноември 2017 г., В конкуренция от още 3-ма претенденти. С разбиваща преднина международното жури е отсъдило приза на Volkswagen Amarok V6. В избора роля са изиграли мощността, 8- степенната автоматична предавателна кутия, трилитровият V6 двигател, отличното пътно поведение на асфалт и извън пътя, също така дизайна, просторната и удобна кабина с модерен интериор и разнообразните варианти на модела. Наградата получава Нестор Несторов, бранд мениджър на Volkswagen Лекотоварни автомобили в Порше БГ ЕООД.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име