Новото Renault Zoe – пълен напред с пълен заряд.

0
1361

Директно към отговорите за всички въпроси, които зададохте още в анонсиращите първи снимки в социалната мрежа:Новото Renault Zoe в града изминава до 370 км реални ( WLTP). На магистрала много зависи от скоростта, сезона и темпото на шофиране – от 200 км до 300 км. Може да се зарежда и на бързи станции до 50 кВт, и ако за 30-тина минути изпиете едно дълго кафе, може да си осигурите пробег от 150 км. У дома със стенното зарядно устройство (7 кВт) пълното зареждане на батерията отнема 9:25 часа. Цената на новото електрическо френско бижу стартира от 56 990 лв.

И ако ще пресмятаме формули от ел.енергия и пари, то условностите и неизвестните могат да са различни, но каквото и да е уравнението след знак = стои сумата от 2,50 или най-много 4,30 лв за изминати 100 км. (в зависимост дали автомобила се зарежда на нощна или дневна тарифа )

О, забравих ! Задачката може да да завърша след = и на 0, защото все още има безплатни зарядни станции !

Освен това от „Рено- България“ подаряват при всяка покупка на новото Renault Zoe (за периода 01.06.2020 до 31.09.2020 г) домашна зарядна стайнция на стойност 2000 лв. с ДДС и ваучер за зареждане в мрежата от станции на Eldrive в цялата страна на стойност до 4500 лв. с ДДС.

Новото Renault ZOE е с подобрена автономност, с по-мощен 100 kW двигател и батерия от 52 kWh, с нова външна визия и подобрени динамични качества по отношение на ускорение и спиране.

С над 160 000 продажби за седем години Renault Zoe е най-продаваният електромобил в Европа. Носител на над 60 награди в Европа и определен за „Най-добър електрически автомобил под 30 000 паунда“, присъдена от британското списание „What Car?“. Сега ZOE идва на пазара с променена визия, интериор и системи за сигурност направени в името на опазване на околната среда и здравето на хората.

Нов преден капак, променени контури, лого на предната решетка във формата на диамант, през което се достига до куплунга за зареждане. Зад диаманта, зарядното гнездо все още предлага Type 2 куплунг, но сега е допълнително подобрен с конектор за бързо зареждане до 50 kW. Новата предна броня, хромирани вложки в решетката и около фаровете за мъгла, нови 100% LED светлини. Всичко това прави  ZOE силно отличим на пътя, като може да бъде поръчан в общо 9 екстериорни цвята.Дизайнерите на Groupe Renault са обърнали специално внимание на качеството на интериора, на неговия комфорт и ергономичност. Меките, еластични материали и матовата текстура на таблото допринасят за качествената и уютна атмосфера в купето. Под екрана на мултимедийната система Renault EASY LINK напълно преработената централна конзола включва технологични иновации, проектирани от Renault за новото ZOE: отличителен скоростен лост, автоматична ръчна спирачка, индукционно зарядно устройство и др.

Новото Renault ZOE въвежда 10-инчов дисплей в изцяло преработеното арматурното табло с функции, които са несравними в сегмента. Дисплеят съдържа основните помощни средства за шофиране и всички настройки, специфични за електрическото шофиране, започвайки с екометъра, който насърчава екологични навици на шофиране. При версии, оборудвани с навигация, той показва и GPS данни. Водачът може да персонализира осветлението и оформлението на различната информация на екрана.9,3-инчовият мултимедиен дисплей със сензорен екран, който се простира по централната конзола, дава достъп до всички навигационни и развлекателни услуги.Той контролира основните настройки на автомобила, от различните помощни средства за шофиране до персонализирането на цветовете на екрана на таблото. Системата Renault EASY LINK е подобрена със специфични функции за електрически автомобили, като например наличието на станции за зареждане в реално време. Той също така позволява на потребителите да свързват своите смартфони и използват приложения чрез Apple CarPlay и Android Auto.

В ниво на оборудване Zen новото Renault ZOE представя нови тапицерии от 100% рециклирана тъкан. За своя дизайн Renault използва традиционния процес на производство на кардирана прежда, който създава качествен материал „без топене“ или химична трансформация. Тази прежда е направена от скрап на предпазни колани и пластмасови отпадъци (PET). Използването на рециклирана кардирана прежда е за първи път в автомобилната индустрия, а производството му намалява СО2 емисиите с над 60%.

Повдигнатата централна конзола разполага с нов скоростен лост. Над кожата, хромираният скоростен лост със сатенени фасети е украсен с логото „Z.E.“. Той дава възможност за лесна смяна на режимите на шофиране и наслада от новия режим, проектиран за градско шофиране. Двата държача за чаши, разположени под скоростния лост побират термоси, бутилки и кенове. Мястото за смартфон предлага безжично индуктивно зареждане (като допълнително оборудване), а за задните седалки има 2 USB порта.

Важно за зареждането

Новото Renault ZOE е най-универсалният електрически автомобил по отношение на начини за зареждане. С възможността си да поеме до 22 kW от всяка зарядна станция, от лансирането си ZOE е най-бързо зареждащият се електрически автомобил на най-разпространените публични зарядни станции. Допълнителна иновация сега допълва тази производителност: батерията на новото Renault ZOE вече може да зарежда и до 50 kW на зарядни станции с прав ток (DC). Този нов DC заряд е подходящ за дълги пътувания, особено за магистрали. Новото Renault ZOE е единственият достъпен електрически автомобил на пазара, който предлага AC зареждане до 22 kW и DC до 50 kW.Сега Renault ZOE се възползва от по-мощен двигател, нов режим, специално адаптиран към градското шофиране, както и много помощни средства за шофиране. С въвеждането на 100 kW двигател (R135, еквивалентен на двигател с вътрешно горене със 135 к.с.), въртящият момент е подобрен и предлага по-голямо ускорение и бърза реакция. За градския трафик новото Renault ZOE предлага нов режим на шофиране, наречен  „режим B“, който водача почти няма нужда да използва спирачния педал. Другият „режим D“ е добре познатият от автоматични скоростни кутии. Превключването между режимите B и D става с просто натискане на e-shifter копче вградено в скоростния лост.

Важно при шофирането

Изненадващо за ел.автомобил новото Renault ZOE ускорява услужливо и сигурно. Така и спира. Богат набор от системи подпомагат водача, като разпознаване на пътни знаци, ограничаване на скоростта на пътя и показване на  ограничението на скоростта в реално време, автоматично превключване на къси/дълги светлини, друга система следи и предупреждава за наличие на обект в сляпата точка. Има и система за алармиране в случай на превишавана не скоростта, както и активен спирачен асистент, предупреждение при пресичане на осевата линия и поддържане на лентата на движение, както и още много други.

За да стенете част от електромобилно модерно мислене, то може да си изберете новото Renault ZOE  в три версии  Life, Zen и Intens.

Ами лек и безавариен път !

Чисти мисли, чисти хора, чисти автомобили!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име