Тежковозният жребец на VW

0
3826

Оказва се, че конете от тежковозна порода у нас, чийто последен рекорд на състезание е три тона и половина, са живите конкуренти на напълно обновения пикап Amarok VW, но с една съществена разлика. Конете регистрират този резултат за три минути контролно време, докато 3,0-литровия дизел V6 на Audi с 224 к.с. може да тегли до 3,5 тона за неограничено време и на разстояние, до където си поискате. Към това добавяме полезен товар до 1 тон и товарна площ 2,52 кв. м. Този мощен всъдеход, освен атлетичен има и силно елегантно излъчване с перманентно задвижване на четирите колела, като за Европа се предлага само с двойна кабина. Многофункционалният 4х4 автомобил е отличен за работа в средни и малки ферми, фирми и в същото време престижен за ежедневно придвижване.

Набор от модерни системи, внедрени в задвижването, безопасността и комфорта, превръщат Amarok VW в безспорно най-добрия избор, когато говорим за пикап: старт-стоп система, асистент при потегляне под наклон, мултифункционален волан, система за контрол на налягането в гумите, две концепции за окачване.

При лекото управление Amarok-а, благодарение на кормилната си уредба Servotronic, се усеща прецизна тяга и огромна мощ в пътна и работна среда. Високите предавки на 8-степенната автоматична трансмисия намаляват оборотите и разхода на гориво при дълго скоростно шофиране. Здравият 3.0 TDI двигател е в два варианта – 150 kW/204 к.с. и ефективният 165 kW/224 к.с., които се предлагат в три различни версии на задвижване: задно и два варианта за задвижване на 4х4 – 4MOTION. В този вариант водещо е задното задвижване с възможност за включване на преден мост и понижаващи предавки в комбинация с ръчна скоростна кутия. Има вариант 4MOTION с перманентно задвижване 4х4 чрез Torsen диференциал в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият Amarok стъпва на българския пазар с променена предница и възможности за персонализация чрез избор на ролбар, покрития за товарната зона и множество хардтоп-варианти. Спротно-елегантната визия на модерния пикап се подсилва от предните Bi-Xenon светлини и LED светлините на регистрационния номер и праговете. Интериорът пък посреща с изцяло ново арматурно табло, удобни ергономични седалки и комфорт, който съчетава както дозиран лукс, така и множество удобства за дълъг път.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име