ЕКО състезателки възстановиха дамското рали „Благовещение“

0
2590
Купи горе!

Виж галерия със снимки тук.

Събитието, което се проведе навръх празника за благата вест, посрещна в центъра на София десетки дами, които се впуснаха в надпревара в знак на подкрепа за толерантност и внимание по пътищата. Първият старт бе даден лично от проф. Даниела Дашева – министър на младежта и спорта, а зам. градоначалника от Столична община Тодор Чобанов сподели, че това е още един начин София да се разпише, като достойна европейска столица на спорта през 2018. Сред официалните гости бяха още представители на ДНП, БФАС и генералният спонсор – бензиностанции ЕКО България.

Надпреварата отправи нелеки предизвикателства към дамите, участващи с лични автомобили в три изпитания: за майсторско управление на затворено трасе, за ориентиране в градски маршрут и скоростен етап на „Княз Александър I Батенберг“. Освен осморки, преден и заден гараж нежната половина от шофьорите трябваше да приложат и своите умения и емоции в разкодирането на скрити послания, като „Вземи пистолет, открий мишена и стреляй право десетката“. С това изпитание се справиха почти всички, но в жертва паднаха един-два маникюра, докато дамите собственоръчно зареждаха за време и точни литри на часова контрола, изградена на бензиностанция ЕКО в столицата. Пак по пътна книга и знаци, пилот и навигатор трябваше да открият църквата „Свети Великомъченик Георги“ в село Бистрица и да запалят свещички за празника. А докато екипажите кръстосваха столицата, на състезателното трасе публика за миг не бе оставена да скучае. Специално за зрителите бе осигурен автомобилът на годината за Европа за 2017 – SUV PEUGEOT 3008 за тест-драйв, а други състезателки, но с лиценз от БФАС, спретнаха и III кръг от календара си, наречен ГИМКХАНА.

След много активности, демонстрации и шоу-програма на площада пред Националната художествена галерия, все пак на финала се изправиха, една срещу друга в равен старт с един и същ автомобил ВМW M240i Xdrive, трите победителки в отделните класове за определяне на носителката на купа Благовещение. Така, след свръх адреналин сред бизнес дами, домакини и млади майки в клас до 1600 куб. см, се наложи екипажът Олга Тодорова и Красимира Стоянова с Fiat 500, в клас над 1600 куб. см. първото място грабнаха Христина Дичева и Ивелина Ненкова с Toyota Avencis и в клас 4х4 победители станаха Александра Константинова и Радост Диамандиева с BMW 335. С най-добро време обаче, по специалното скоростно трасе се пуснаха очарователните дами Дичева и Ненкова (фирмен екипаж на CML България), които спечелиха и голямата награда – Купа Благовещение.

Втори и трети в клас до 1600 куб. см съответно се наредиха Гергана Тодорова и Надежда Христова с Honda Civic и Ива Горчева и Моника Маринова с Reno ZOE. В групата до 1600 куб. см на втори място се наложи екипаж с пилот Цветелина Тодорова и Ирина Розова, трети се класираха Драгана Иванова и Мери Грозева с Peugeot 3008.

В клас 4х4 сред победителите на почетната стълбица застанаха дамите Мира Бъчварова и Арина Вълкова с Hammer, а след тях на третото място се възкачиха София Табакова и Анжелина Пенчева с Toyota RAV 4.

Домакините на проявата връчиха и специални награди за „Най-стилен“, „Най-млад участник“, и „Най-забавен“ екипаж, осигурени от фирмите ЗАД Алианц България, ЕмВеко, Руди 96, автокозмекита Бомар, бижутерска къща Велмар и цветя от хартия от Веси Флауърс. За медицинското обезпечаване на ралито се погрижиха от МЦ „Здраве за всеки“, а Лактима Балкан осигури разхлаждащите безалкохолни напитки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име