0
997

Серията Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2023 започва следващата неделя, 22 януари, в Абу Даби в Обединените арабски мирства, където отбори от региона на Близкия изток ще се борят за едно от двете квалификационни места, които могат да бъдат спечелени за годишния финал на Longines в Барселона, Испания.Отново тази година финалът предлага допълнителен бонус от олимпийско стартово място за най-високо класираната нация, която все още не е класирана за Париж 2024. Победата в тази ценна серия винаги е много сладка, а олимпийският стимул добавя допълнително вълнение към 10-те етапа в турнир, който обхваща 3 отделни лиги по целия свят.Мястото на ОАЕ ще бъде домакин на единствената квалификация за страни от Близкия изток, докато Сан Мигел де Аленде в Мексико ще проведе първата от трите квалификации в региона на Северна Америка, Централна Америка и Карибите през април. След това тази лига ще се премести в Сан Хуан Капистрано в Калифорния, САЩ в средата на май, преди да завърши с третия си и последен етап във Ванкувър, Канада в началото на юни.Междувременно серията от 6 етапа в средата на лятото от Европа Дивизия 1, която ще продължи за период от 10 седмици ще започне в Санкт Гален в Швейцария през юни, последвана бързо от кръгове в Сопот, Полша и Ротердам в Холандия. Швеция и Великобритания ще заемат централно място през юли, преди тази поредица от квалификации да приключи в Дъблин, Ирландия през август.Миналата година ирландците спечелиха първия етап от серията Longines FEI Jumping Nations Cup™, която също се проведе в Абу Даби, но отборите от ОАЕ и Саудитска Арабия бяха тези, които се класираха за финала през 2022 г. Отборът на Франция пристигна в Барселона като генерален лидер в Европа Дивизия 1 след страхотна форма, но отборът на Белгия беше този, който имаше най-големите усмивки на лицата си в последния ден, когато не само спечели титлата от серията Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022, но също и желаното място за олимпийски квалификации.Това беше третата им победа, откакто финалът беше създаден за първи път в Real Club de Polo в Барселона, Испания през 2013 г. Те излязоха на върха и през 2015 г. и след това го направиха отново три години по-късно.

Отборът на Белгия

В стойността на състезанията „Купа на нациите по прескачане на препятствия“, която тази година празнува своята 114-та годишнина са заложени национална гордост, страст, другарството и силно чувство за отборен дух и най-вече респект към към дългогодишната традиция на серията Longines FEI Jumping Nations Cuр. В квалификацията за Близкия изток следващия уикенд ще участват отбори от Йордания, Саудитска Арабия, Сирия и ОАЕ, заедно с гостуващи страни от други региони, които няма да се борят за квалификационно място в този етап. Във финала ще има две места за квалификациите за Северна Америка, Централна Америка и Карибите, докато две държави от региона на Азия/Австралия, две държави от Южна Америка и една африканска нация могат да се класират чрез класацията на Longines. Предлага се и едно място в класацията за Купата на нациите за евразийските национални федерации.

Междувременно Белгия, Франция, Великобритания, Германия, Ирландия, Холандия и Швейцария ще се присъединят към Италия – победител във финала на Европейската федерация по конен спорт за втора поредна година през миналия сезон – в серия Европа Дивизия 1, в която седемте най-добри от осем състезаващи се нации ще се класират за финала през 2023 г., който ще се проведе от 28 септември до 1 октомври.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име