Заряд, усмивки и пълно щастие с новата ŠKODA OCTAVIA

0
1074

Това очаква всички клиенти, които разчитат и на четвъртото поколение Octavia. Сега бестселърът на марката е още по-емоционален и предлага с 4 вида задвижване – бензин, дизел, природен газ и ток (Plug-in Hybrid).

Octavia e-TEC е първата по рода си ŠKODA с мека хибридна технология. Octavia iV и спортният Octavia RS iV са модерни хибриди с добавки, а Octavia G-TEC е проектиран да работи с екологичен природен газ (CNG). Благодарение тези варианти на задвижване, емисиите на CO₂  в новата Octavia са значително намалени.

Най-продаваният модел на марката идва на пазара с още по-силен емоционален заряд, супер модерен дизайн и оборудване, което конкурира марки и модели от по-висок клас. В четвъртата си генерация ŠKODA Octavia отново се предлага като хечбек и комби. 

С над седем милиона произведени бройки, Octavia  е най-продаваната ŠKODA в историята и истинска икона на много международни пазари. Освен на родна територия  Octavia е начело в списъка по продажби в още седем държави (Полша, Австрия, Швейцария и Финландия. В Германия  модела от години е най-търсеният вносен автомобил, а комби варианта е най-популярният модел в Европа ).Част от успехите на чешкия прозводител се дължат на търсеното и типичното за ŠKODA щедро пространство в купето, отлично съотношение между цена и качество, здравия двигател, впечатляващото ниво на безопасност, огромния багажник и многобройните иновативни системи и асистиращи функции. Освен в класическите две версии на купето и три вида окачване (+ адаптивното Dynamic Chassis Control), в това число спортно и за лоши пътища новата Octavia може да се похвали с два тематични варианта- SCOUT и RS iV. Последната е оборудвана с plug-in (зареждаема) хибридна задвижваща система, съставена от 1.4-литров TSI бензинов двигател със 150 конски сили, електромотор с мощност от 115 к.с, батериен блок с капацитет от 13 kWh и 6-степенна роботизирана DSG предавателна кутия. Общата мощност от тази комбинация е 245 к.с, а максималният въртящ момент достига 400 Нм.

С възможност да измине до 60 километра в чист електрически режим, в режим Sport новата SKODA Octavia RS iV, блести със специален екстериор и тематично изпълнен интериор. Този чешки спортист ускорява от  0 до 100 км/ч  за  7.2 секунди, а максималната скорост на движение е 225 км/ч.

Със задвижване на бензин и дизел, максималните мощности са от 115 до 200 конски сили, а зареждаемият (plug-in) хибрид обещава –  204 и 245 к.с. Новата SKODA Octavia получи и еко-гордата и икономически изгодна CNG (Compressed Natural Gas) модификация G-TEC. Тук е внедрен 1.5-литров двугоривен TSI двигател с максимална мощност от 130 к.с, който има автономност от 523 км при употреба на газ. Същият се съхранява в три отделни резервоара, общата вместимост на които е 17.33 кг.  За пълно спокойствие има и малък- 9 литра, бензинов резервоар.

В CNG режим SKODA Octavia G-TEC може да измине 100 километра с 3.5 кг/ 100 км, а с бензин, разходът е 5.4 л / 100 км. Така общата автономност на новата модификация може да достигне над 800 км, като „бензиновият режим“ се активира автоматично при три условия – след пълно дозареждане на основните резервоари, при външна температура под -10 градуса и при падане на налягането в основните резервоари под 11 бара.

Водещи технологични новости при Octavia са възможността за поръчка на прожекционен head-up екран, изцяло нови Ergo седалки, изцяло диодна (LED Matrix) осветителна система, ново изпълнение на скоростния лост при версията с автоматична трансмисия, тризонален климатик, нов волан и изцяло дигитално оформление на контролното и централното табло. Клиентите могат да избират между четири варианта на конфигурация на интегрираната бордова инфо-комуникационна и мултимедийна система, като наличните дисплеи варират от 8.25 до 10-инча и част от тях идват с добавени функционалности като гласов контрол в комбинация с дигиталният асистент Laura. Благодарение на интегрираната на борда SIM карта и новото приложение за мобилни телефони ŠKODA Connect, новата Octavia е най-верния и забавен партньор в пътуването.Друга силна страна на новата Octavia е пространството в купето и легендарното товарно отделение,като при комби версията вече достига внушителните 640 литра (600 литра при хечбек).

Подобно на всяка една нова SKODA от последните години и новата Octavia идва с множество нови практични решения. Освен познатите удобства, като интегрирана фуния за доливане на течност за чистачките, чадъри, стъргалки за лед, нови интегрирани щори за задните стъкла и други, при Octavia дебют правят новите двойни джобове на облегалките на предните седалки, които идват със специално отделение за мобилен телефон.

От централата на SKODA  обещават до 2022 г. ще бъдат представени общо 30 нови модела, модификации, фейслифтове на съществуващи модели, а дотогава във всички представителства на вносителя за България – Еуратек ви очакват моделите на новата ŠKODA Octavia с допълнителен еко бонус от 5 000 лв при върнат автомобил за изкупуване или бракуване и подарък Автокаско за първата година!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име