Силвър Стар затвори последната обиколка на Mercedes-Benz Star Experience 2019

0
1759

Официалният вносител у нас на Mercedes-Benz – Силвър Стар, бе домакин на последната спирка от тазгодишното издание на големия автомобилен тур – Mercedes-Benz Star Experience, който преди това прекоси 11 града и 13 държави от Централна и Източна Европа.

Събитието организирано за журналисти, клиенти и гости на Силвър Стар, предостави перфектна възможност за тест на моделите на легендарната германска марка в скоростни отсечки на пистата на летище Лесново, а извън нея разкриха качествата им по пресечени терени. Специален екип от инструктори на Daimler спретна супер атрактивно трасе, като акцента бе насочен към офроуд автомобилите и вановете. Специален сектор предостави и статичен мини автосалон за лекотоварната гама на марката.

Целта на Mercedes-Benz Star Experience е да даде възможност на стари и нови клиенти да се запознаят и убедят в многофункционалността на различните модели, които от своя страна да разкрият истинските си възможности, благодарение на интегрираните високотехнологични системи за безопасност, интелигентни бордови системи, инфо-комуникация и луксозно изпълнение. Гамата от тестови модели включи: A-Class Limousine, A 35 AMG, C 43 AMG, C 63 AMG, E-Class, E-Class Hybrid, E 53 AMG, CLS, GT 63 4-Door Coupe, S-Class, GLC SUV, GLE, GLS, G-Class, X-Class,V-Class и Sprinter. Безспорно най-голям интерес предизвика гамата от модели на AMG.

Събитието на летището бе насочено и към клиентите, на които им предстои вълнуващия момент за първа покупка на Mercedes. Съвсем разбираемо от страна на гостите, най-голям интерес предизвика супер спортният AMG GT 63 S 4MATIC+, въоръжен с V-образен 8-цилиндров битурбо двигател, генериращ невероятните 639 конски сили и максимален въртящ момент от 900 Нм. AMG GT 63 S 4MATIC+ е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди и да развие максимална скорост на движение от 315 км/ч. В нивото на оборудване на модела са включени адаптивна система за задвижване на четирите колела 4MATIC+, 9-степенна роботизирана предавателна кутия AMG SPEEDSHIFT MCT 9G, система за управление на задните колела, активна аеродинамика в предната част на купето, спортен волан и седалки с кожена тапицерия, луксозна аудиосистема Burmester и други.

снимки: Деян Йорданов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име