У нас пристигна първият HORSEBOX, чрез официален вносител за България 

0
1587

Поръчан в най-високото ниво на оборудване (Excelsion 5XL) Paragan Horseboxes вече е в столицата и радва новият си стопанин. Специализираното возило на PARAGAN представлява многофункционален, ултра лек контейнер с много възможни приложения, като една от тях е за превоз на коне.

Контейнера е предназначен да се монтира на базови автомобили с нисък праг на достъп и общо тегло до 3,5 тона и е разработен във версия за превоз на до 2 коня и 4+1 пътника с възможност за нощувка в кабината.Превозното средство е със супер практичен дизайн, надеждност, високо техническо качество и с  акцент върху комфорта на водача и пътниците и най-вече безопасност и хуманно отношение към конете. От фирмата споделят, че клиентите директно участват в процеса на разработване на продуктите, тъй като са най-прекия източник на подобрения, иновации и идеи.  Световно известната чешка марка PARAGAN е с над 30-годишна традиция в производството на специализирани контейнери предназначени за монтаж на базови автомобили с износ на продукция в над 20 европейски държави. PARAGAN е лидер на пазара по отношение цена-качеството на предлаганите модели.Първият поръчан за България РARAGAN HORSEBOX е изграден на платформата на RENAULT MASTER с последно поколение дизелов двигател (EURO 6) с 6-степенна скоростна кутия и 170 конски сили. Автомобилът е с инсталиран теглич с възможност да тегли прикачен товар с тегло до 2 тона.

 

Пасажерската кабина предоставя всички удобства за шофиране, пътуване и почивка на ескортиращият екип. Като опция се предлагат удобни въртящи седалки, помощна масичка, допълнително отопление и всички удобства за пълноценна почивка. Спалните отделение са предвидени за нощувка на до 4 човека.

В кабината има отделни ниши за съхранение на различни по обем предмети до 105 л, индукционно зарядно устройство за телефон, мултимедиен екран, поставка за таблет и мн. др. Возилото всъщност е прекрасен кемпер, с огромното предимство, че може да се транспортират и любимите коне. В помощ на водача в автомобила са внедрени редица системи, като асистент за поддържане на пътната лента, поддържане на скоростта, аварийно спиране, предупреждение при наличие на обект в сляпата зона встрани от автомобила, преден и заден паркинг сензори, асистент за стабилност при страничен вятър и др. На мястото на вътрешното огледало за обратно виждане е монтиран цветен дисплей с камера за движение на заден ход. Опционално тя може да има и функция за наблюдение на товарния отсек за превоз на животни, така че в реално време да се следи за случващото се в двете отделения по време на път. Отделно зад втория ред седалки има малко преградно прозорче, което също дава пряка видимост към товарния отсек.  Специализираният отсек за превоз на коне е разделен на два сектора с помощта на подвижна тапицирана преградна стена. Този начин позволява транспорт на два коня без възможност за контакт между животните. Самото качване се извършва по специализирана, не хлъзгаща се и изцяло стъпваща на земята платформа. Насочването на конете към мястото на транспортиране се извършва посредством подвижен парапет тапициран с мека материя, така че да не нараняват при допир

И двата сектора за превоз на коне са оборудвани с поводи за връзване на конете посредством юлар. Поводите са стандартно оборудване. Транспортното отделение с общ обем от 15 куб. м. позволява транспортиране на всички съпътстващи аксесоари, конна амуниция, седла, екипировка и храна за конете.   Българската фирма „Трансформа“, коята е официален представител на световно известната чешка марка PARAGAN TRUCKS и PARAGAN HORSEBOX, предлага четирите варианта за превоз на коне – Equistar 3, Equistar 3XL, Excelsion 5, Excelsion 5XL), които се различават по размер и начин на експлоатация. Тези модели могат да бъдат съчетани с 3 патентовани системи за коне според метода на транспортиране или естеството (породи, височина при холка, широчина на крупа, здравословно състояние, специфични нужди и т.н) на конете (Basic System, Panic System, Free Stand, Competition). Контейнерите могат да бъдат дооборудвани спрямо желанието на клиента с безброй полезни аксесоари необходими на конете, пътниците и водача.Моделът на снимките се предлага на цена от 73000 EUR без включен ДДС и е с най-високо ниво на оборудване (Excelsion 5XL). Базовите модели HORSEBOX стартират от 56 000  EUR без включен ДДС с две години гаранция от производителя.

 Представителството у нас предлага и гъвкави схеми за лизинг. Повече информация за продуктите и услугите на фирма Трансформа виж тук. Разширен видео материал за първия хорсбокс в България вижте в ютюб канала  horsemediabg.

Още по темата виж тук: 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име