0
1527

Основана през 1991 г Мото-Пфое е най-дългогодишната фирма на автомобилния пазар у нас и официален вносител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България. Юбилеят освен доказателство за стабилното и прогресивно развитие на компанията бе още един повод за среща с българските медии на коята фирмата акцентира за крайъгълните камъни върху който е изграден безспорният успех на  Мото-Пфое.Създадена, като една от първите частни автомобилни компании в България, на 26 юли 1991 г. е вписана като еднолично дружество с ограничена отговорност, собственост на „Хуго Пфое“ ЕООД, Хамбург, Германия.От самото си начало се превръща в една от  водещите компании в страната и в момента е официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. Има 18 представителства – собствени търговско-сервизни комплекси и дилъри – в 15 града на страната, като в София те вече са четири – „Люлин”, „Младост”, „Volvo Център София“ и „Jaguar Land Rover Център София“. В групата Мото-Пфое са още застрахователният брокер „Пфое Агенция”  и „Мото-Пфое Лизинг”. Портфолиото на дейността включва продажба и сервизиране на нови и употребявани автомобили, краткосрочни и дългосрочни наеми, фул сервиз, застраховки, резервни части, аксесоари, финансиране на автомобилни сделки. Отскоро компанията предлага и телематични услуги за своите клиенти. Мото-Пфое сертифицирана по ISO от 2000 г. От 2017 г. насам компанията е част от световното семейство на СУМИТОМО  КОРПОРАЦИЯ.

За 30-ти си години присъствие на родния пазар фирмата има 65 566 общ брой  продадените от Мото-Пфое нови автомобили за периода от юли 1991 г. до декември 2021 г. включително. От тях:

  • 56 008             нови автомобили Ford (от 1991 г. до 2021 г. вкл.)
  •   5 308             нови автомобили Volvo (от 2000 г. до 2021 г. вкл.)
  •      632             нови автомобили Jaguar (от 1994 г. до 2021 г. вкл.)
  •   3 618             нови автомобили Land Rover (от 2004 г. 2021 г. вкл.)

Общо над 500 души работят за групата Мото-Пфое в цялата сртана. Компанията предлага обширна гама от престижни и функционални автомобили, практически за всякакви нужди – от малки градски, през луксозни лимузини и оф-роудъри, до лекотоварни автомобили; поддържа оторизирани от производителите сервизи за гаранционна и следгаранционна поддръжка; оперира собствен лизинг с гъвкави търговски схеми – финансов лизинг, оперативен лизинг, пълно обслужване (full service); осигурява застраховки и застрахователен мениджмънт; гарантира практични мобилни решения, свързани с краткосрочни и дългосрочни наеми; предлага продажбата на употребявани автомобили от всички марки, с доказан произход, сервизно досие и възможност за гаранция, вкл. обратно изкупуване и абонамент; продава резервни части, консумативи, гуми, аксесоари.

Мото-Пфое е известна и с корпоративна си социална отговорност

Благодарение на собствени традиционни програми и подкрепа за множество социално значими проекти фирмата е партньор е на Национален исторически музей, Национален политехнически музей, Национална опера и балет и др. културни институти; има солиден  принос в развитието на спорта като дългогодишен официален спонсор на БФС, ПФЛ, БОК, Федерация по художествена гимнастика, Федерация по канадска борба и мн. др. спортни институции; традиционен партньор е на БЧК; своя кауза за ангажимента към абитуриенти-сираци от 1997 г. насам – първоначалната грижа за осигуряване на техните балове прерасна в националната програма #steniskanabala, в полза на по-нататъшното им образование във ВУЗ; поддържа Дарителска програма за опазване на природното и културно наследство в България от 1996 г. насам. В нея са участвали 1149 проекта, от които 84 са получили финансиране в размер на общо 328 000 лв.

„Благодарим на всички, които направиха възможен този 30-годишен успех – на нашите клиенти, на нашите партньори и на нашите приятели, сред които от самото начало и досега са автомобилните журналисти в България. Ще се постараем сериозно следващите 30 да бъдат още по-вълнуващи и запомнящи се!“, казват високо и сърцато от Мото-Пфое.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име