Първо състезание по прескачане на препятствия за 2022 в София

1
3125

В деветия ден от новата година (9 януари, неделя, 2022 ), закрития манеж на конно-спортна база „Хан Аспарух“ в столицата отново ще посрещне състезание за деца, неучаствали, млади и по-възрастни коне. Събитието се явява и втори кръг от зимната лига за аматьори, която стартира на 19 декември миналата година, когато на същия манеж се представиха над 50 състезатили в 7 изпитания. Организатори на инициативата са състезателите, треньори и председатели на клубове по конен спорт Боян Цанев и Христо Найденов със съдействието на ръководството на конната база начело с управителя Венето Тенев.

Началото на първия състезателен ден от новата година е точно в 10:30 ч, когато ще се изявят ездачите готови за изпитания Бариери и Х-паркури. При преминаване на бариерите, организаторите допускат за младите неучаствали и недостатъчно обяздени коне бариерите да бъдат преминати/преодоляни с помоща на водач/и (треньор, собственик, състезател) т.е конете могат да бъдат водени, а не яздени. Ако тази новост допадне на участниците, Цанев и Найденов предлагат да стане практика в състезания от подобен род с цел „по – бързото навлизане“ на конете в състезатена обстановка без стрес и напрежение.  След 30-минутна почивка състезанието ще продължи с изпитания на височини 50 и 80 см. Отново с  30-минути почивка ще бъдат отделени стартовете на изпитания на 90 и 100 см, а след още 30 минути пауза за отмора ще се проведат и прескачанията на препятствия с височини 110 и 120 см .

Телефон за записвания и повече информация: 0898 580 134

Снимки, пълно видео  в две части с всички участници от първото издание на зимната лига за аматьори, ездачи от различни клубове и в различни изпитания, както и победители може да видите чрез оцветените линкове.

Успех на всички !

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име