19 талантливи ездачи станаха победители на бариери

0
3694

9-тия ден от новата година поднесе силни емоции и отлично настроение за участниците в състезанието по прескачане на препятствия, което се проведе в закрития манеж на столичната конно-спортна база „Хан Аспарух“.

С букет от овации и медали бяха наградени всичките 19 деца, които се разписаха в изпитанието „бариери“, като сред тях имаше и ездачи, които за първи път стъпиха на състезателен терен. „ Радващо за развитието на спорта ни е, когато насред зима има такъв заряд от подрастващи ездачи, които с желание застават на своите първи стартове.“, коментираха родители и треньори, които с вълнение наблюдаваха представянето на най – малките ездачи.

Със сериозна доза конкуренция премина и второто изпитание от състезателния ден „Х-паркури“, където от 12 участника бяха наградени само преминалите без грешки. С нарастването на деня, нарастваха и препятствията. Така на височина 50 – 60 см от стартирали 8 ездачи от първо до четвърто място се разписаха съответно: Андреа Попова с кобила Перфектна ( ККС „Тенев и син“), Стоян Гебрев с кон Накит ( ККС „Давид – Перник“ ), Димитър Василев с Шеймъс Бой ( ККС „Тенев и син“) и Ангел Найденов с кон Зоро ( ККС „Сливнишки герои“).

В паркура с височина 80 см от петима участника, трима заслужиха награждаване. Първи стана  Александър Василев с кон Капитан Америка ( ККС „Тенев и син“), втори Ангел Найденов със Зоро (ККС „Сливнишки герои“) и трети Стилиян Гебрев с Накит ( ККС „Давид – Перник“). С 10 см отгоре продължи следващото изпитание, като на първо и второ място се класира Радослав Найденов с кон Зоро, а сетне и с кон Недко Гайдаров, като в тази комбинация тандема взе и пърото място на височина 100 см, следван от Боян Цанев с кобила Аспарухка Атанасова и Петър Найденов с кон Куку Бенедикт. В последвалото изпитание на 110 см Цанев и Атанасова се зарадваха с първо място, Петър Найденов и Куку Бенедикт с второ, а трети стана Радослав Найденов с кон Недко Гайдаров. В последното изпитание на 120 см. с впечатляващ паркур, първото място грабна Иван Димитров с кон Лъч, второто място „отнесе“  Боян Цанев с Аспарухка Атанасова и  трети Петър Найденов с Куку Бенедикт.

Видеоматериали в две части от състезанието с всички участници виж тук

Галерии виж тук:

Текст и снимки: Иван кисьов
Видео: Ивелин Солаков

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име