Съвършени конски сили с Megane eVision Renault

0
973

След 120 години Renault отваря нова глава в историята на марката с Megane eVision Renault. Този категоричен скок в бъдещето на френския автомобилен производител идва в отговор на динамично променящи се технологични, обществени и екологични предизвикателства, пред които е изправена автомобилната индустрия.Представеният демонстрационен автомобил Renault Megane eVision разкрива бъдещето на следващото поколение на компактния хечбек, като комбинира елементи на купе и SUV. Този изцяло електрически прототип с иновативен стил се възползва от чисто новата платформа CMF-EV, конструирана само за новите електромобили.

Днес автомобилите преминават не просто на следващо ниво, а в следващо измерение по отношение на електричество и споделена мобилност. От Renault отрано са наясно с тази промяна и вече са готови с нов, универсален модуларен и автономен електрически концептуален автомобил. Иновативният модел, се явява предтеча на всичко, което ще последва от поточната линия в гамата електрически автомобили, базиран на изцяло новата модулна платформа CMF-EV.Този динамичен хечбек разполага с една от най-тънките батерии на пазара и нов ултракомпактен задвижващ механизъм, предлагащ повече простор. Неговите усъвършенствани характеристики и светлинен подпис подчертават модерния облик на автомобила, който предизвиква съществуващите норми при електрическите автомобили по отношение на употреба, размер и дизайн, както и енергийна ефективност. Този автомобил от бъдещето съвсем скоро ще стане реалност и серийната версия на демонстрационния автомобил ще бъде представена през 2021 година.

Megane eVision е шедьовър

„Megane eVision преоткрива Megane, а Renault преоткрива Renault. Това е само началото. Предстои изцяло ново поколение електрически автомобили, изпълнени с иновации“, сподели Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Groupe Renault по време на мобилна пресконференция в която участваха и българските журналисти от София. С платформата CMF-EV бъдещите електрически автомобили на Renault ще бъдат по-модуларни и просторни, без да се налага да бъдат по-високи или по-дълги. Демонстрационният автомобил Megane eVision е идеален пример за това. Със своята дължина от 4.21 метра (15 до 30 см по-къса от традиционните автомобили) пътниците ще се възползват от най-добрите в класа простор и експлоатация, както и по-лесното градско шофиране. С две думи Megane eVision е автомобил, който се противопоставя на традиционните правила в сегмента.Нова енергия в нов  дизайн

Пробегът на електрическия автомобил обикновено зависи от размера на автомобила и вида на батериите, с които може да бъде оборудван, но отново това ограничение е преодоляно от Megane eVision. Той има ултратънка батерия от 60 kWh, което я прави по-ниска за подобрена аеродинамика и значително намален разход на електричество. Неговото DC зарядно устройство (до 130 kW) също позволява по-бързо време за зареждане.В резултат на това демонстрационният автомобил предлага пътни и магистрални характеристики, които обикновено се срещат само в автомобилите от най-висок клас, като същевременно поддържа компактен екстериор. Това е модел, който се противопоставя на традиционните категории.Футуристичния хечбек е мускулест и нисък, което го прави силно аеродинамичен, с големи колела, които са по-тънки от тези на други автомобили. Новия облик идва с ефективни систeми и с повече комфорт за пътниците.До 2022 г. всички нови модели на Renault , които се лансират на пазара, ще имат електрическа или електрифицирана версия. До 2030 г. Groupe Renault цели да намали CO2 емисиите си с 50% в сравнение с 2010 г. Компанията Renault се ангажира да постигне нулев въглероден отпечатък в Европа до 2050 г.

 

Снимки: Renault

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име