Париж 2017 Световно първенство на арабския кон

0
3148

Париж – градът, който съчетава изящество, стил, култура, блясък и елит, беше домакин на Световното първенство на арабския кон, което се проведе в Salon Du Cheval (в превод Салон на коня) в периода 24–26.11.2017 г. под патронажа на краля на Мароко – Мохамед VI.

Най-елитните арабски коне на Италия, Белгия, Полша, Франция, Швейцария, Испания, Великобритания, Катар, Саудитска Арабия, Обединени Арабски Емирства, Египет, Израел, Бахрейн, Австралия и САЩ участваха в надпреварата за титлата най-красив кон, която беше организирана в три класа – Клас Едногодишни, Клас Младши и Клас Старши коне, съответно разделени на кобили и жребци.

Специално тренираните за изложба коне направиха безупречно шоу под звуците на арабска музика и палещите тонове на легендарни рок парчета. Всеки състезател беше обгрижван от минимум трима дресьори, които гримираха животните и репетираха до последно заучените изложбени пози, преди да излязат пред нетърпеливата публика.

Гордите собственици на неповторимите чистокръвни арабски коне, сред които видни американски звезди, принцът на Турция, принцът на Бахрейн и най-заможните арабски джентълмени, придружени от изисканите си дами, следяха своите питомци от VIP ложите, като едновременно с това се наслаждаваха на изтънчената френска кухня. Напрежението нарастваше всеки път, щом се появеше нечий кон, и ескалираше в бурни ръкопляскания, подсвирквания и окуражавания, за да може „моделът” да покаже най-добре своя екстериор, походка, буйна грива, опашка и всичко, което е научил по времето на своето обучение с единствена цел – да направи най-зрелищното шоу и да създаде най-добро впечатление.

Съдиите от Германия, Австрия, САЩ, Бразилия, Швейцария, Дания и Франция бяха изключително затруднени при оценяването на такъв забележителен пърформънс от страна на конете. Те връчиха тържествено своите призове под звуците на Парижкия духов оркестър, който не успя да стресне великите арабски коне, намиращи се само на метри от него.

А ето и резултатите:

  • Клас Едногодишни жребци:
  1. -во място FIGARO – Собственик Al Jassimya Farm (Катар) Злато.
  2. -ро място HL EL GANADOR – Собственик Hanaya Stud (Швейцария) Сребро.
  3. -то място RD HARENAADO Собственик Woody Arabians (Италия) Бронз.
  • Клас Едногодишни кобили:
  1. -во място LR ERA DE EXCALIBUR – Собственик Al Sayed Stud & Las Rosas Estancia (Саудитска Арабаия и Уругвай) Злато.
  2. -ро място SERANZA – Sheikh Suliman Mohammed (Израел) Сребро.
  3. -то място OM EL ERODITE – Собственик Patricia M Dempsey (САЩ) Бронз.
  • Клас Младши жребци:
  1. -во място ALEXXANDERR – Собственик Al Sayed Stud & Las Rosas Estancia (Саудитска Арабия и Уругвай) Злато.
  2. -ро място FUERTE Собственик Abhaa Arabians (Кувейт) Сребро.
  3. -то място NADEEM EL ARAB Собственик Al Jassimya Farm (Катар) Бронз.
  • Клас Младши кобили:
  1. -во място MOZN AL BIDAYER – Собственик Albidayer Stud (Обединени Арабски Емирства) Злато.
  2. -ро място MADINAT AL BAYDAA Собственик Al Baydaa Stud (Египет) Сребро.
  3. -то място BELLADONNA AT Собственик Al Thumama Stud (Катар) Бронз.
  • Клас Старши жребци:
  1. -во място WADEE AL SHAQAB – Собственик Al Shaqab Stud (Катар) Злато.
  2. -ро място EQUATOR Собственик SK Michalow Stud (Полша) Сребро.
  3. -то място EQUIBORN K.A. Собственик Knocke Arabians (Белгия) Бронз.
  • Клас Старши кобили:
  1. -во място TEHAMA BALLALINA – Собственик Al Zobair Stud (Белгия) Злато.
  2. -ро място SHIRIN BY AISHA Собственик Athbah Stud (Кувейт) Сребро.
  3. -то място DELIGHTS DIVAH RB Собственик Athbah Stud (Кувейт) Бронз.

Видео 1                             Видео 2                           Видео 3

Едновременно със Световния шампионат на арабския кон, в съседната изложбена зала се проведе изложение за конния спорт. В необятното помещение на Salon du Cheval от 25.11 до 03.12.2017 г. феновете на конния спорт имаха възможността да се насладят на различни конни представления – демонстрация на френската конна полиция, състезание по прескачане на препятствия, волтижировка, обездка, natural horsemanship представления, както и различния свят на американската езда и каубойски обучения. С блеснали от възторг очи, малките бъдещи ездачи навлязоха в прекрасния свят на конния спорт върху гърбовете на кротки понита и малки коне. Отделните манежи, които наброяваха около 10 в цялата зала, бяха заобиколени от различни щандове за конска амуниция, козметика, литература и произведения на изкуството. Почти всичко, което посетителите искаха да си купят, можеше да се персонифицира с името на техния кон, като се гравира или избродира върху новата им придобивка.

За повече информация можете да посетите сайта на изложението https://en.salon-cheval.com/.

автор: Миряна Цветанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име