Напълно новата серия Hyundai IONIQ

0
1815

В първите дни на януари, когато всичко се пукаше от студ, в условията на типичен за столицата следобеден трафик, се проведе тест драйв на напълно новата серия Hyundai IONIQ. На вниманието на журналистите бе представен и IONIQ Hybrid.

Първият представител на поколението IONIQ Hybrid дава началото на поредица автомобили, предлагащи електрифицирано задвижване, което гарантира динамично придвижване, с нисък разход и намалени вредни емисии. Двигателят е съобразен с хибридното приложение и е комбиниран с директно реагираща трансмисия, с плавно превключване на шестте предавки и с двоен съединител. Подбраният електродвигател дава възможност за напълно електрическо управление и осигурява незабавен въртящ момент, докато шасито с многоточково задно окачване значително увеличава динамиката при шофиране.

Стандартното оборудване предлага редица модернизирани асистиращи системи за безопасност: AEB – автономна аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци, SCC – система за адаптивно поддържане на зададена скорост, LKAS – система за поддържане и предупреждение при напускане на пътната лента, VSM – система за контрол на стабилността, ESS – автоматично включване на аварийните светлини при внезапно спиране и др.

Освен това, в базовото оборудване са включени двузонов автоматичен климатик (климатроник) със система за рециклиране на въздуха в купето и йонизатор на въздуха, отопление на волана и предните седалки, табло Super Vision с 4,2″ TFT LCD дисплей, допълнителен 5″ LCD сензорен дисплей, камера за заден ход и асистент за паркиране на заден ход, безжично зареждане на мобилни телефони и Bluetooth® интерфейс за мобилни устройства.

Стандартната гаранция от 5 години без ограничение в пробега на всички леки автомобили Hyundai, за IONIC е допълнена до 8 години или 200 000 км гаранция на хибридната батерия. Всички модели на Hyundai, снабдени с навигационна система, вече се предлагат и с „доживотен“ абонамент за актуализиране на картите.

Автомобилът вече се предлага на българския пазар, а стартовата му цена е 49 990 лв. с ДДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име