Дерби Монголия – коне по пътя на Чингис Хан

0
4568

Най-дългото и трудно конно съревнование вписано в книгата на рекордите на Гинес, ще стартира на 9 август в своето 9-то издание из степите на Монголия. 1000 – километровото трасе пресъздава пощенската система с коне на империята на Чингис Хан. Ездачите ще сменят коня си на всеки 40 км, ще съжителстват със скотовъдци и ще лагеруват под звездите.

Очаква се 12 мъже и 24 жени от 9 държави да преминат трасето от 1000 км на гърба на полудивите монголски коне.

Участниците са повече от колоритни, като част от тях са: олимпийски състезател, говедар, мандраджия, производител на картофи, ездач на щрауси, водач на шейна с кучешки впряг, психолог, артист,банкер, инвеститор, дори и отчаяна съпруга и идват от Австралия, Канада, Германия, Исландия, Нова Зеландия, Англия, САЩ, Швеция и Южна Африка.

Най-възрастният участник в надпреварата е на 61, а най-младите са на 21. Всички те имат различни причини да участват във вълнуващото и до голяма степен опасно състезание и споделят вечната мисъл на Уинстън Чърчил. „Нито един час от живота не е пропилян, ако е преминал на седлото ”. Повечето имат своя кауза, която ще защитават в приключението – някои ще помогнат за опазването на природата, други ще събират средства за благотворителност, трети просто търсят себе си в битка с предизвикателството за победа.

Дербито е дело на английската организация The Adventurists, които се борят да спасят света и да го направят по-малко скучен.

Още подробности за маршрута, участниците, конете в голямото конно степно приключение очаквайте в специален репортаж на списание ЕЗДА, който ще излезе на пазара в края на юли.

снимки ‘The Adventurists’

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име