Брам Шардън бе коронован за „Крал на Стокхолм“  в дисциплината впрягове

0
727

Това се случи след след невероятната победа на нидерландеца в IV етап от Световната купа по впрягове, сезон 2023-24 на ФЕИ, проведена в закритата конна арена Friends на Стокхолм в дните 1 и 2 декември.

Това бе втората победа от поредицата успешни серии и шанс за квалификация към големия финала през февруари на Брам Шардън. Прецизно насочвайки своите сиви коне по линията на изпитанията и поддържайки страхотно темпо Брам направи четири безупречни обиколки и завърши без грешки само с резултат за време. След като спечели едно състезание в петък вечер, на стартовете в събота вече имаше явно превъзходтво Барм и взе най-важната победа на международното състезание в  Швеция.

За съжаление малки грешки направени от защитаващия титлата си Бойд Ексел (Австралия) му донесоха наказателни точки и той завърши трети, малко зад германеца Михаел Браухле, който направи едно от най-добрите изпънения в кариерата си на закрито, за да заеме второто място.

До квалификация стигнаха още пилотити Глен Гийртс (Белгия) и Марейке Харм (Германия) и представителят на домакините Фредрик Персон (Швеция). 

Текст и снимки ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име