Истински кавалерист гледа правнучката си в първенство по всестранна езда

0
1450

Завършилото преди броени часове държавно първенство по всестранна езда в Арбанаси посрещна най-младата и талантлива смяна ездачи в българския конен спорт и излъчи 9 шампиони. Първенството стартира в четвъртък с обездка, продължи в петък с крос -кънтри и завърши днес, събота с пороен дъжд и прескачане на препятствия. Тридневното състезание се превърна в повече от надпревара за радост на деца, родители и треньори.

Разнолика по съдържание дисциплината всестранна езда проведена в Арбанаси с домакинството на клуб по конен спорт „Калоян 92“ посрещна над 40 ездачи в 1 и 2*, юноши до 14 и 18 години, 4 и 5- годишни коне, аматьори и пони ездачи. Три вълнуващи дни изпъстрени с грация, адреналин и люта конкуренция. Сред зрителите бе и 99-годишния Иван Друмешки, дошъл лично да подкрепи своята правнучка Илина Друмешка, участник в първенството. Друмешки е жив кавалерист от Севлиевския конен полк, сега в отлично здраве и със завидно чувство за хумор, типично за човек родом от Габрово.

 99-годишния Иван Друмешки с правнучката си 12-годишнта Илина Друмешка – състезател по конен спорт. Илина в изпитание Обездка

Под безупречната организация на домакините събитието изригна с цялата красота и сила на всестранната езда, където главни герои бяха подрастващите ездачи от малкото останали у нас конно-спротни клубове в които целенасочено и методично се работи в тази определено трудна дисциплина.

След двата благословени със слънце и отлично метереологично време състезателни дни с обездка и крос, в съботния ден на 4 ноември, след като на манежа се предствахи пони ездачите, над Арбанаси се изсипа пороен дъжд, което наложи изпитанието по прескачане на препятствия да бъде прекъснато и спряно. Най-разумното решение от страна на съдийското ръководство в името на хуманното отношение към конете и здравето на ездачите участници в шампионата.

Така на почетната стълбица в различните категории на държавно първенство по всестранна езда в Арбанаси се възкачиха с шампионите: Категория пони ездачи съпътстващ турнир – Лилия Георгиева с кобила Клаудия от ККС „Калоян 92“. Павла Данева с Рокси – ККС „Калоян 92“ категория деца: съпътстващ турнир Лора Тахтаджийска с Пасианс ККС „Тракенен“, Елена Касакова с Алегра. Държавен шампион категория 4- годишни коне: Анна Ангелова с кон Ахил от ККС „ Калоян 92“.Държавен шампион категория 5- годишни коне: Летисия Димитрова с Флора ККС „Шумен“.Съпътстващ турнир група Б – Божидара Илиева с кобила Капка – ККС „Кентавър Русе“.Съпътстващ турнир клас 1* – Илиян Искъров с Айхуазка ККС „Кентавър Русе“.Държавен шампион клас 2* – Анна Ангелова с Патриот  ККС „Калоян 92“.

Държавното първенство премина на изключително ниво с подкрепата на на БФКС, Министерството на младежта и спорта, Националната Асоциация по коневъдство, домакините от клуб „Калоян 92“, Български спортен тотализатор, „ВСК Кентавър“ и фуражи ГЕБИ

Подробен репортаж с участници, треньори, организатори и дори кавалериста Друмешки може да гледате в предаването „ Конете на България“ с премиера 15 ноември от 21:00 ч по Агро Тв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име