В очакване на Световната купа по волтижировка

0
909

Извън Европа и за първи път в Омаха, САЩ (от 6-ти до 8-ми април), световната купа ще представи най-добрите ездачи в дисциплините прескачане на препятстви, обездка и волтижировка. За очарователната „облечена“ с приказни костюми дисциплина с акробатични упражнения от гърба на коня и под съпровода на музика квалификациите се проведоха в рамките на сезон 2022. Най-добре класираните  мъже, жени в индивидуалното и най-добрите отбори ще пътуват до Средния Запад на САЩ.

Организаторите разкриват, че е нает специален полет за шест коня, които да летят от Европа до Небраска, докато останалите участници ще си партнират с американски коне, предоставени от домакините.

Кимбърли Палмър е една от фаворитките за титлата при жените. Тя ще се надява да използва предимството, че е на родна земя, за да подобри миналогодишното си трето място. След като впечатли съдиите с изключителната си техническа рутина в Хернинг миналата година, другата северноамериканка Аверил Сондърс ще направи премиерното представяне на Канада по време на Световната купа. Вицесветовната шампионка Джулия Софи Вагнер (Германия) обаче застава на пътя на домакините и ще се стреми да донесе у дома в Европа.  На манежа зрителите ще видят и сънародничката и Соня Майер. Швейцария също има две представителки: Надя Бютикер с дългогодишния си опит и дебютантката на Световното първенство Даниеле Бюрги. Ева Нагилер пък е надеждата на Австрия в индивидуалните надпревари.

Начело на мъжките претенденти и в търсене на неуловимата титла е Яник Хейланд от Германия в  конкуренцията на Лукас Хеплер (SUI),който се класира за финала на FEI Vaulting World Cup™ за 10-ти пореден път.

При двойките всички погледи са насочени към световните шампиони Киара Конгия и Джъстин ван Гервен (Германия) в състезанието Pas de Deux. Несъмнени фаворити от Европейското първенство през 2019 г. и Световното първенство през 2022 г. Тандема ще представят своите финални изпълнения, защото се оттеглят след Световната купа от активна състезателна дейност. И двете двойки, спечелили сребърен и бронзов медал от миналогодишното Световно първенство на ФЕИ (Даяна Харвард и Петер Кюне, Германия ), както и Ребека Греджио и Давиде Занела (Италия) ще присъстват, което е гаранция за истински спортен спектакъм от най-висок ранг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име