Peugeot 5008 –  „Седморката на Блейк“, сезон 2021

0
3066

Готови за „телепортация“ със 7 човека на борда, модернизиран i-Cockpit  и икономични двигатели.

Това не е откъс от фантастичен филм. Това е реалният обновен 7-местен Peugeot 5008. Е, не е космически кораб, но предизвиква същия интерес със своята аеродинамичност и дързък дизайн. Най-просторният SUV на българския пазар сега идва с нова визия, серийно с две седалки на третия ред, голям багажник, модернизирани технологии и два бензинови и два дизелови двигатели.Обновена агресивна предна част, изцяло нови LED задни светлини, нови цветове на каросерията и нова опция Black Pack. Моделът се предлага с модернизиран i-Cockpit с интелигентни системи и технологии за комфорта и безопасност на пътниците. Новият екстериорен дизайн на 5008 се подсилва от изцяло новите светодиодни фарове с функция за завой и за мъгла, както и спускащите се под тях нови LED светлини, напомнящи за саблезъб тигър. Нова радиаторна решетка без рамка,  светлинен подпис на Марката, нови 19-инчови алуминиеви джанти San Francisco с ефект „диамант“, и всичко това е само малък щрих към атлетичната здрава каросерия на наистина „космическия“ и с дизайнерски код на утрешния ден Peugeot 5008.

Да се поглезим, като по време на любим филм с  Peugeot 5008

Интериорът на новото Peugeot 5008 посреща с типичния малък спортен волан и модернизирания, иновативен и ергономичен PEUGEOT i-Cockpit. На централната конзола в салона е поставен новият 10-инчов сензорен дисплей с висока разделителна способност. Пред водача е инсталирано новото 12,3-инчовото цифрово табло, което е може да си промения режимите и да конфигурира показателите според желанията на водача  – хоризонтал, вертикал или просто изчистено табло. За дублиране на приложенията на смартфон върху сензорния екран има функция Mirror Screen съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, както и безжично зареждане за мобилни устройства.

В зависимост от оборудването новото Peugeot 5008 предлага нови избор от облицовки, комбинации от текстил, напа и алкантара, дърво и хром.

Затегнете коланите, ще гледаме космоса през панорамния отварящ се покрив

Преди да отбележа удобните седаки, ще „доставя“  светлина в купето за добри снимки и за всички пътници в купето, чрез  панорамния отварящ се покрив в цвят Black Diamond, оборудван с алуминиеви рейки. Седалките са със сертификат AGR, което означава, че са одобрени от Германската асоциация за лечение и профилактика на проблеми с гръбначния стълб. За пътниците на втори ред има просторно място и сгъваеми масички, монтирани в задната част на седалките. Добавени са два USB порта. В зависимост от нуждите на клиента автомобилът може да бъде с три еднакви, сгъваеми и регулируеми по дължина и наклон седалки.  А, споменах ли за слънчевите завеси на задните стъкла на втартите ? Вратите от своя страна се отварят под много голям ъгъл.

Практичният трети ред седалки

В новото Peugeot 5008 те са две и при нужда се разгъват или се „скриват“ в пода на багажника. Така обемът на багажното пространство се увеличава до 780 литра. Дори и при използван трети ред седалките, има достатъчно място за багаж. В зависимост от конфигурацията на седалките товарният обем достига 1940 л.

Двигателите

Новото Peugeot 5008 се предлага с два бензинови и два дизелови двигателя и избор между 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична и предложения от няколко режима според пътната настилка: за асфалтов път, за сняг, офроуд , пясък и движение с изключен стабилизиащо програма.

Новото Peugeot 5008 е с предно предаване и има просвет от 236 мм. Оборудвано със системата за контрол на сцеплението Grip Control, която значително подобрява на проходимостта му.  На пътя 7-местният SUV вози превъзходно. Управлението е елегатно и леко – определено ще допадне на  дамите, защото въпреки размерите си Peugeot 5008 е много маневрен, има ултра малък радиус на завой . Десетки датчици и сензори са в помощ на водача при паркиране. Отделно има система за нощно шофиране и при намалена видимост инфрачервената камера на системата Night Vision засича присъствието на пешеходци или животни до 200 м пред автомобила, извън обхвата на фаровете. Изображението се извежда в полезрението на цифровия инструментален панел и едновремемно с това звучи предупредителен сигнал. Drive Assist Plus пък осигурява полуавтономното шофиране  с позициониране в лентата на шофиране, освен това Peugeot 5008 предлага адаптивен автопилот, който поддържа дистанция спрямо автомобила отпред, поддържайки безопасен спирачен път. Не сте гледали „ Седморката на Блейк“ ? Същото е, като да покарате Новото Peugeot 5008. Натоварете целия свят, за да го спасите, подобно на мисията на героите във филма. Вземете децата, бизнес партньори и отидете където си поискате – без телепортация. Просто в реално време.Новото Peugeot 5008 може да се разгледа и тества в търговските центрове на „София Франс Ауто” в цялата страна.

Технически характеристики на тествания модел на снимките:

  • Peugeot 5008 1.6 PureTech 180
  • 1,6-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател
  • 8-степенна автоматична скоростна кутия
  • 180 к.с. максимална мощност при 5500 об/мин
  • 250 Нм максимален въртящ момент при 1650 об/мин
  • 8,3 секунди ускорение от 0-100 км/ч
  • 222 км/ч максимална скорост
  • 7,1л/100 км среден разход на бензин
  • 160 г/км емисии на СО2
  • 79 694 лева цена на модела GT

Текст : Екатерина Дончева
Снимки: Ивелин Солаков
Видео: Ивайло Александров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име