Най-доброто конно бизнес събитие в Близкия Изток ще се проведе през март в Дубай!

0
2942

Най-голямото арабско конно събитие ще се проведе от 18 до 20 март, т.г, това обявиха организаторите и дори посочиха точното място – зали 5 и 6 на Световния търговски център в космополитният Дубай.

Международния панаир на конете в Дубай се провежда под патронажа на Шейх Хамдан Бин Рашид Ал Мактум. По традиция в рамките на това уникално мащабно събитие се излъчват и шампионите сред конете от Арабска порода. Милиарди долари се очакват да се завъртят по време на най-голямата индустриална палтформа която обединява водещи компании за конна екипировка, собственици на коне и конюшни, животновъди, конни клубове, ветеринарни лекари, услуги и продукти свързани с професионалната и любителска езда.

Месеци преди откриването, града – феномен и Световният търговски център на Дубай (DWTC) вече са сертифицирани с престижния етикет на Bureau Veritas SafeGuard (стандарт за свръх високи изисквания на хигиена). Bureau Veritas е световен лидер в услугите за инспекция , сертифициране и одит за безопасност и хигиена и гарантирани спазване на всички местни разпоредби в синхрон с международните и признати практики срещу органичаване  и неразпространение на COVD 19.

Правилата, достъпа и провеждането на панаира са безкопромисни и са описани в специално създадена секция на сайта на събитието. Подготовката е в разгара си, а вече над 50 % от изложителите на панаира са подали своите заявки за участие. Международните конни общности очакват с нетърпение събитието след дългата пауза поради COVID ограниченията. 16 издание на панаира обещава да бъде най-голямата арена за търговия, аукциони, нови бизнес възможности, партньорства и посока за нови пазари що се касае до конъвдство и конен спорт.

Статистиката сочи, че последното издание е било посетено от 10,489 посетители от 25 държави през белязаната с Ковид 2020 г, като от 86% от тях са заявили участие за визита и през настоящата 2021 г. Общия награден фонд за всички събития в рамките на панаира със състезателен характер, в които се връчват тлъсти финансови чекове е читири милиона долара.

Едно от значимите събития наред с уъркшоповете, семинарите и шоу  – програмите по време на дубайския конен панаир е и международното първенство за арабски коне. Състезнието се провежда в три дни, а кулминацията е избора на шампиони в различните категории.  След провъзгласяване на отличниците за 2021 година по традиция ще се проведе и международния търг само за коне от арабската порода.  Организиран от Emirates Bloodstock , аукционът предлага за продажба над 120 подбрани екземпляри.  Дните на конната арабска фиеста в Близкия Изток завършват с творби сътворени по време на панаира от художници и склуптори, които се надпреварват за създадат най-добрите шедьоври, а купувачите наддават за тези произведения на изкуството.

Първите билети за посетителите вече са продадени, а броя им е ограничен поради повсеместната ситуация и ковид ограничения.

Текст и снимки: DIHF

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име