ДЕРБИСТЪТ ЗА 2020 Е БЪЛГАРСКАТА КОБИЛА FASHION GRIFF, а най-търсения запрежчик у нас е Стоян Радев

0
2397

Изключително подготвена и много силна се оказа 3-годишната кобила, която грабна Дерби наградата за тази година в надпрепускане с двуколки за коне от Рисиста порода. Състезанието се проведе на 27 септември на трасето на хиподрума „Стефан Караджа“ в балчишкото село Стражица. В дистанция на 1900 метра за 3-годишни коне с общ награден фонд 1500 лв на старт застанаха 9 състезателни коня в борба за голямото признание Дерби 2020.

кобила FASHION GRIFF

Определен по жребии, от втора редица при флага на стартьорите, по трасето потегли и запрежчика Стоян Радев, който до първата половина на трасето не даде повод за възторг. Но при придвижването му от трета позиция напред нещата взеха обрат в негова полза, а кобила FASHION GRIFF предприе безупречна атака и поведе най-отпред групата от препускащите рисаци. В последните метри тандема изправи на крака публиката, а спикъра обяви победното време от 2:35,69. Това бе и най-щастливия миг за собственика на кобилата Калоян Вълков.

Калоян Вълков и Стоян Радев с дреса

На втора и трета позиция се класираха съответно жребеца INTER SEM на Стефан Петров (собственик, треньор и запрежчик) и кобила LEGENDARNA (собственик Светослав Симеонов, треньор и запрежчик Михаил Михалев).

момент от II гара

С още едно първо място бетонира победата си в Дербито запрежчика Стоян Радев, който в изпитанието на дистанция 2 400 метра за 5-годишни и по-възрастни коне, отмъкна още една финансова премия и първо място, но с 6-годишния кастрат Р.S. CONFESS, собственост на Илчо Илчев.

Стоян Радев с с 6-годишния кастрат Р.S. CONFESS

Тук обаче плътно зад врата на Радев дишаше жребеца DIABLO JET пришпорван от Тошко Желязков ( собственик, треньор и запрежчик), който остана на секунда и 69 стотни от победителя. Трети в тази гара финала прекоси 8-годишния кастрат ACLASSICGRANDCRU на Красимир Рахнев (собственик, треньор и запрежчик)
Наситеният на емоции неделен ден по надпрепускане с двуколки продължи с трета гара на дистанция 1600 метра за 4-годишни и по – възрастни коне от породата Френски Рисак. На старт застанаха 8 кобили готови на всичко за голямата награда от 500 евро за първото място. С резултат от 2 минути, 04 секунди и 28 стотни, 9-годишната кобила BOMBA DE JANVILLE и запрежчика (стопанин и треньор) Цветан Пърмаков разбиха останалите конкуренти в гонката. Втора по време  2:05,90 стана кобила DEIGE DU DOUET на Ангел Стойлов (собственик, треньор и запрежчик ). Трета стана 6-годишната ESTONIE JIHAIME тренирана от Христо Пенев, собственост на Деян Недев и управлявана от Стоян Радев.

Видео от ДЕРБИТО:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име