COVID-19: Жокеят Том Маркунд беше глобен за прегръдка

0
1222

Към момента след като и Великобритания спря конните надбягвания, единствено колелата на  австралийската конна индустрия продължават да се въртят макар и при „затворени врати“. Всички други големи спортове в Австралия са спрени. Организаторите на Racing NSW глобиха световноизвестният великобритански жокей Том Маркунд за нарушаване на предпазните мерки срещу разпространение на COVID-19. Това се случи на последните гонки проведени миналата сряда минути, след кон Адейб регистрира впечатляваща победа в голямата група 1  на хиподрума Royal Randwick в Нов Южен Уелс, Австралия.

Том Маркунд беше глобен с $ 2000, а водача на коня (помощник, който асистира при изкарването, вкарването от конюшните и държането на конете при награждаване) Сафид Алам с $ 500 за нарушението на правилата за социална дистанция. Интересното е как медиите описват кадър по кадър грубото нарушение. „Том първо докосна рамото на Алан. Действие, което впоследствие се превърнало в силна прегръдка“. Сайтът на организаторите от Racing NSW допълва:„И двамата се признаха за виновни по обвинение, че не са изпълнили указание на стюардите и временните разпоредби за провеждане на състезания. След като бяха запознати с контакта между двете страни, управителите на Racing NSW потърсиха медицински съвет по отношение на това какви мерки трябва да се приложат, за да се позволи на жокея Том Маркунд да продължи да участва в състезания.“

Следват спешни тестове за COVID-19 и установяване на липса на каквито и да е симптоми на двамата участници в прегръдката и разрешение да продължат да изпълняват ангажиментите си.Конните надбягвания са единственият спорт, който продължава да се осъществява в Австралия при стриктно спазване на протоколите за безопасност предписани от правителството.

Прогнозите обаче ясно сочат спад в конната индустрия. Основният източник на финансиране за огромните наградни фондове е залагането, което ще бъде значително намалено от сегашните блокирани заведения, клубове, туристически агенции и спрялата търговия на дребно и едро. Други източници финансиращи наградите, като спонсорства също са силно засегнати тъй като в момента гонките се провеждат без зрители. В резултат на всичко това финансовите награди за оставащите надпревари до края на 2020 са намалени с 50%.

 

Превод и снимки: racing.com и интернет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име