НОВИЯТ NISSAN JUKE – КУПЕ&КРОСОУВЪРЪТ

0
1831

Доста причудлив на външен вид с появата си преди 10 години Nissan Juke предизвика крайно противоположни коментари поради силно нетипичният си дизайн. Важното е обаче, че постигна желаният резултат, който започва от обръщане на глави погледи по модела и реализирани близо  1,5 милиона продажби за 10 години.Успеха на философията да си различен, цветен, динамичен

Второто поколение на Nissan Juke, който бе представен у нас по време на миналогодишният международен салон в София затвърди позицията си на неповторим сред буреносното море от появяващите нови марки и компактни SUV модели.Шикозен, спортен и със забележителен профил новият Nissan Juke идва с  типичните си раздути калници и с голяма изненада в пропорциите си, които са увеличени по на дължина, широчина и височина, като това е най-осезаемо в пространството за пътниците на задната седалка. 58 мм плюс в зоната за коленете и плюс 11 мм за главите.  Багажното пространство също е раздуто и сега стига до 422 литра. Новост е вратата на багажника, която сега е по-голяма, така че да посрещне по обемисти багажи, за разлика от предното изпълнение, което имаше леко скосена форма на вратата. Интериора на новия Nissan Juke  по най-забавния и в същото време ефективен начин продължава нишката на „бъди различен“. 

Спортни седалки, спортна централна конзола и редица усъвършенствани технологии разположени интуитивно на една ръка разстояние ме потапят в меланж от удобства и комфортна атмосфера. с 7-инчовия дисплей „Advanced Drive-Assist“ ми подава необходима информация, включително пътен компютър, навигационни упътвания, аудио и др., с  ясен и лесен за четене дисплей, перфектно разположен така, че не отделям поглед от пътя. Автомобилът е просторен, изчистен и с голямо полезрение.

В новия японски кросоувър има достатъчно ниши за съхранение на малки предмети. D-образният волан e с множество функции посредством бутони по него и с пера за смяна на предавките, но това, което си остава класика и запазено от предното поколение в новият Juke е надлъжната конзола, която пресъздава изпълнение на класически мотоциклетен резервоар. Вътрешният дизайн предлага богат набор възможности за персонализация, с контрастни цветове и висококачествени материали.

Новата генерация на модела идва с нова мултимедийна система, която ползва Apple CarPlay или Android Auto, така че лесно да се изтеглят приложения от смартфон например на 8-инчовия сензорен дисплей на таблото. Отново чрез смартфон автомобилът може да се отключва и заключва дистанционно или да се направи бърза проверка от разстояние за нивото на двигателното масло или налягането в гумите. За вечно младите по дух клиенти е висококачествената аудиосистема Bose Personal Plus с 8 говорителя, четири от които са вградени в подглавниците на предните седалки и които създават истинска подвижна дискотека.Модерен, разумен и сигурен  

С най-високата оценка от 5 звезди от краш-тестовете на Euro NCAP, автомобилът идва с богат набор системи за сигурност обединени под името ProPilot Assist. Технологията ProPilot се задейства с един  бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или натоварен градски трафик с чести спирания. В помощ на водача са и интелигентен асистент за следване на пътната лента, адаптивен круиз контрол със спирачен асистент,  система за предупреждение за страничен трафик при излизане от парко място, паркинг асистент, система за разпознаване на пешеходци и велосипедисти и много други.

Поведение на индивидуалист с един двигател и 2 скоростни кутииБърз в ускорение новия Nissan Juke има на разположение модерната функция  „Active Trace Control“, която подпомага водача при навлизане в завои. Твърдото шаси на модела служи, като перфектна основа за спортното окачване и поведение. В спортен режим една се долавя минималното наклоняване на каросерията в завои, като в същото време изтъква удобната возия, дори с огромните 19-цолови лети джанти.

Новият Nissan Juke се предлага с изцяло нов 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор. Вариантите са трансмисия са два: 6-степенна механична скоростна кутия и комбиниран разход от едва 4,8 л/100 км и 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител с разход от 6,5 л/100 км  в граски условия.С неповторимият си външен вид, модерен интериор и перфектно пътно поведение, новият Nissan Juke има всички шансове да бие рекордите по продажби на модела от първото поколение.

 

 

Текст: Екатерина Дончева

Фото: Любомир Асенов

Видео от представянето на Nissan Juke:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име