НОВИЯТ PEUGEOT RIFTER – и в студ и пек, пълен напред!

0
1994

Без оглед на сезона, без претенции за градско, извънградско или планинско пътешествие, той е готов на всичко, за да служи на семейството и на бизнеса.

Новото предложение в гамата от пътнически модели на Peugeot е изграден върху нова платформа, има здравината и издръжливостта да се справи дори и с най-трудните терени и условия. Добавяме удобството на задните плъзгащи се врати, огромното товарно пространство, икономичните двигатели, модерните системи и нива на оборудване от най-ново поколение и сме готови за всички предизвикателства.

Отличникът в гамата пътнически автомобили Rifter може да се поръча с две дължини – с 5 (на снимките) или 7 места, която е с по-голяма дължина (+35 сантиметра), без конкуренция по отношение на вътрешното пространство и практичност.

Моделът се отличава с голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задна брони. Голяма е и задната врата, която включва отварящо се задно стъкло. Този практичен компонент позволя достъп до багажника без отваряне на капака му.

Уникалният за пазара интериор на новия Peugeot Rifter

Интериорът, който вече е характерен за новите модели на марката и запазен с името i-Cockpit се отличава с модерно вътрешно пространство с изчистени линии, технология и високо качество на изработката. Компактен и удобен кожен волан, над и зад него – информационен дисплей на нивото на очите и голям 8-инчов сензорен екран, който е в полезрението на водача. Екранът с информационна система от най-ново поколение заема централно място в кокпита. Разположен на една ръка разстояние, той включва два USB порта, жак, Bluetooth връзка и безжично зарядно. Системата се допълва от Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple CarPlay и Android Auto. Свързаната триизмерна навигация включва гласово управление и позволява търсене на интересни места по лесен и интуитивен начин. Тя взема предвид данните за пътната обстановка в реално време и може да изписва информацията за паркинги, бензиностанции и прогноза за времето.

Кокпитът има елегантни хромирани лостчета за регулиране на температурния комфорт. Те са леснодостъпни и рамкират в бяло температурния дисплей. При версиите, които са оборудвани с електрическа спирачка, освободеното пространство на централната конзола се използва като голямо място за съхранение на вещи. Всичко е оптимизирано за удоволствие и концентрация на водача в купе, съчетаващо практичност и елегантност.

Версията GT Line на Peugeot Rifter  – елегантна и динамична

Силно отличителна, версията GT Line съдържа специфични характеристики в цвят Onyx Black, като очертанията на радиаторната решетка, основите на огледалата за обратно виждане, покривните рейки и дори вложките в страничните лайсни. Този ексклузивен стил се допълва от 17-инчови алуминиеви джанти Aoraki с ефект „диамант“ и GT Line монограм с медно покритие на предните калници и задната врата. Специално подсилени детайли на бордното табло в колорит Quente Brown, тапицерия Tissu Casual и фон с шахматен мотив на циферблатите персонализират интериора на това ниво на оборудване.

Удоволствието от шофирането е кодирано в гените на марката

Новият Peugeot Rifter е проектиран на база на платформата EMP2, известна с динамичните си качества и осигурява комфорт и пътно поведение на ниво, което не е предлагано досега в този сегмент.

Пътното поведение е подсигурено от предното окачване тип Pseudo MacPherson и задно такова с деформируема напречна греда. За да предложат усещане на пътя достойно за марката, окачването и кормилното управление се възползват от специфични настройки.

На новия Peugeot Rifter може да се разчита и в най-тежките зимни условия. Достатъчно е водачът да избере функцията за Усъвършенстван контрол на сцеплението. Системата подобрява контрола на сцеплението чрез непрекъснато въздействие върху колелата. Системата работи в комбинация с функцията Помощ при спускане по наклон, която поддържа автоматично оптимална скорост по стръмни склонове. Има и версия със задвижване на 4-те колела, която се предлага като опция за гамата.

Икономични двигатели с високи показатели

Двигателите, с които е новият Peugeot Rifter отговарят на най-новия стандарт Euro 6 и вече са готови да отговорят на бъдещите стандарти за шофиране WLTC. Бензиновите двигатели са в два варианта на 1.2 PureTech: 8-степенна автоматична скоростна кутия със 130 к.с., но той ще е наличен през 2019 г. и с 5-степенна механична скоростна кутия със 110 к.с. От дизеловите двигатели се предлагат три варианта на мощност на 1.5 BlueHDi: със 130 к.с. и 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия, със 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия и с 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия.

Към този набор от двигатели е добавено и впечатляващо и безпрецедентно технологично оборудване за автомобил от този сегмент. Електрическа спирачка, Адаптивен автопилот за поддържане на скоростта и адаптиране дистанцията с автомобила отпред, а с 8-степенната автоматична скоростна кутия е възможно и пълното спиране на автомобила. Системата за разпознаване на пътните знаци, Система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката, Предупреждение за бдителността на водача, Активна спирачка за безопасност, която се включва, ако бъде засечен риск от сблъсък.

Друга важна система следи за стабилността на теглича и стабилизира ремаркето, за да смекчи отклоненията от траекторията или да намали скоростта на автомобила, ако е необходимо. Камерата за заден ход Visiopark 180° показва изглед отзад под 180 градусов ъгъл с опция за извеждане на стандартен изглед 180° („птичи поглед“) или с приближение, ако автомобилът е в непосредствена близост до препятствие. Система за следене на мъртвата зона с индикатори за предупреждение в страничните огледала, Безключова система за достъп до автомобила и стартиране на двигателя.

Информационна система от най-ново поколение

Произведен в заводите във Виго (Испания) и Мангуале (Португалия), новият Peugeot Rifter предлага лесно за адаптация пространство. Седалките на втори ред могат да се плъзгат и изваждат според желанието за по-голяма товаровместимост. На всяка от 3-те седалки на 2-рия ред може да бъде поставено детско столче. За управлението на багажното пространство може да помогне и кората на багажника, която се прибира зад облегалките на задните седалки. Багажникът на Peugeot Rifter има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника във версията с 5 места и стандартна дължина и до 4 000 литра до тавана във версията с увеличена дължина при сгънати седалки. Отделно водачът и пътниците се възползват от множество просторни и леснодостъпни места за съхранение на вещи, които са разположени из цялото купе: на централната конзола, в подлакътника, отпред в пространството над предното стъкло, в панелите на вратите, на 1-вия и 2-рия ред и в багажника, в пространството над главите има арка, която може да скрие вещи с обем до 14 литра. Тя е свързана с багажника на покрива (достъп от 2-рия ред седалки или от багажника) и с пространството за съхранение над предното стъкло.

Тестваният модел на снимките е с ниво на оборудване GT Line, с турбодизелов двигател 1.5 HDI, със 130 к.с и комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Разходът на гориво отсече 4,3 на 100 км – смесен: градско и извънградско. Ускорението, което прави Rifter от 0 до 100 км е 10,4 секуди и развива максимална скорост от 184 км/ч.

Цените на новия пътнически ван Peugeot Rifter стартират от 35 799 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име