Българският химн звуча на Балканиадата в Турция

0
4295

Милко Кочев с кон Карино спечели индивидуалната надпревара при юношите на височина 125 см по време на Балканското първенство в Истанбул днес. След него с втора и трета позиция застанаха ездачи на Гърция, а четвърти и пети станаха състезатели от Турция. Милко се класира за Гран При финала, който ще се проведе утре (8 септември), като до момента се движи с 0 наказателни точки има огромни шансове за победа.

Днешният спортен ден започна добре и с още една победа – сребърен медал отборно за състезателите ни в клас деца. Елиза Чолакова с Езоп, Ася Петрова с Ал де Баран, Ивана Ангелова с Екселент Вю и Ая Митева с Каро Ас спечелиха сребърния отборен медал на Балканиадата по прескачане на препятствия. След изпитание в два манша, отборът ни завърши с 0 наказателни точки, но в баража с височина на препятствията 120 см отстъпи първото място на отбора на Румъния. Трети в класацията стана отборът на Турция.

В индивидуалното класиране в същото изпитание, Елиза Чолакова и кон Езоп бяха с 5-ти най-добър резултат.

Големи шансове имаше и отборът ни при юношите в състав Милко Кочев с Karino, Никол Косева с Quentino 14, Кристияна Атанасова с Lorina-astoria и Ванеса Атанасова с Happy. Милко Кочев скочи чисто и в двата манша с височина 125 см, но Никол, Кристияна и Ванеса допуснаха общо 21 нак. точки, което ни отдалечи от челната тройка. Златни медалисти в отборната надпревара при юношите са ездачите на Гърция, последвани от отборите на Турция със сребро и Румъния с бронз.

Утре – 8 септември е последния ден от Балканиадата

Снимки: БФКС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име