Ето ги категориите на тежковозите в Нова Махала

0
3966

Три ще бъдат категориите на турнира организиран от Сунай Караасан в село Нова Махала на 18 август, неделя. Състезанието което се очаква с огромен интерес ще предложи супер оспорвана надпревара с коне от различни тежковозни породи, като сред тях ще има исполини, които са тренирани в чужбина и за първи път ще покажат теглителните си умения пред българска публика.

Сунай Караасан

Първа категория ще посрещне коне със собствено тегло до 700 кг, втора до 850 кг и трета коне до 1000 кг. Общият награден фонд надхвърля 15 000 лв., а сред материалните награди за победителите са предвидени и такива за щастливците сред публиката. За тези, които ще вземат участие в томболата са предвидени и леки автомобили, специално закупени от Германия за състезанието.

Регламентът на надпреварата предвижда трасе с дължина от 40 метра, 3 минути контролно време, терен – трева, а времеизмерването ще е с хронометър. Всички участници задължително ще преминат през кантар във времето от 9:00 до 10:00 ч. в деня на състезанието, а първия старт ще бъде даден точно в 10:30 ч. лично от домакина на събитието – крупният бизнесмен и земеделец Караасан.

Специални гости на турнира ще бъдат представители от Френската асоциация за развъждане и изпитания на тежковозни коне, както и хиполози от Холандия и Белгия. За първи път на любителите на породата у нас ще бъдат представени екземпляри от породата Канадски Першерон, които се славят с изключителното си мускулесто телосложение и сила. Нови попълнения ще има и в стартовите редици във всички категории, които феновете на този род надпревари не са виждали до момента, тъй като са внесени преди месеци и се подготвят специално за големия турнир в Нова Махала.

На събитието се очаква по традиция да присъстват хиляди гости, тъй като състезанието съвпада с честванията на празника на пазарджишкото селце, който се отбелязва в два последователни дни.

  • Телефон за информация и записвания: 0894 09 9999

Снимки: Архив ЕzdaPress Нова Махала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име