С рекордни продажби за 2016, Skoda връхлита в новата година с Kodiaq

0
1841

Общият резултат на чешката марка за миналата година е 1 127 700 броя продадени автомобили, което е с 6,8% повече в сравнение с предходната 2015. Най-продаваният модел на Skoda за 2016 е Octavia, след него по продажби се нареждат Rapid, Fabia, Superb ,Yeti и Citigo.

На фона на тези резултати, Skoda представя новия си 7-местен SUV Kodiaq. Дългоочакваният модел предизвика абсолютно оправдан интерес, както от феновете на марката, така и от конкурентите.

Огромният, но същевременно модерен и стилен кросоувър е кръстен на породата мечки кодиак, които живеят на едноименния остров, близо до южния бряг на Аляска. Напълно оправдаващ името си, моделът е здрав, мощен, просторен и функционален. При влизане в автомобила, на мига правят впечатление елегантните, автоматично излизащи протектори по ръба на вратите, които са замислени с грижа, както за вашата нова Skoda, така и за другите, спрели до нея коли и предпазват от одраскване и неприятни вдлъбнатини. При отваряне на вратата ръбчето се покрива с гумено уплътнение. То се прибира автоматично при затваряне на вратата. И не само това – Skoda Kodiaq посреща със стройна мрежа от камери Area View, даваща информация за всичко случващо се около автомобила, която се онагледява върху екрана на навигационната система.

Бихме искали да привлечем вниманието ви и към интересната Tow Assist система, която ще улесни маневрирането на автомобила с прикачено ремарке при движение на заден ход. Други „интелигентни асистенти“ следят лентата на движение, помагат при паркиране и разпознават сами пътните знаци. Информационно-развлекателните системи в модела предлагат множество функции и интерфейси, като всички са оборудвани със сензорни екрани. Топ мултимедийните системи Columbus и Amundsen се предлагат в комплект с безжичен рутер. Новите мобилни онлайн глезотии от Skoda са съвместими с LTE интернет връзка и осигуряват информационно-развлекателни онлайн услуги с информация и навигация, а услугата Care Connect гарантира помощ при авария на автомобила или в извънреден спешен случай.

При шофиране „мечока“ демонстрира перфектно пътно поведение, като режимите, на които може да се разчита, са Normal, Eco, Sport ,Individual и Snow за версиите 4х4. Клиентите могат да избират между два дизелови и три бензинови двигателя. Флагман е бензиновият, 2-литров мотор, с максимална мощност от 180 к.с. Най-мощните дизелови и бензинови агрегати се предлагат само с 4х4 система, докато при останалите варианти ще могат да се избират и модификации само с предно предаване. Компилациите са с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG. 4х4 системата е електронно контролирана, като разчита на многодисков съединител за прехвърляне на тягата между предния и задния мост.

Всъдеходът е с дължината от 4,7 метра и може да превозва предмети с дължина до 2,8 метра. Багажникът е типична „мечешка хралупа“ със своите 720 литра, които достигат до 2065 при свалени задни седалки и е сред най-големите предимства на модела. Отделно „мечока“ може да тегли ремаркета с товар до 2,5 тона. Максималната скорост е 205 км/ч, а ускорението от 0 до100 км/ч е за 7,8 сек. Средният разход е 6,3 – 9,0 л.

Базова цена на модела: 45 280 лв. с ДДС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име