Конна база и клуб по конен спорт „Тарсас”, с. Боснек

0
5193

Село Боснек или както го наричат още „белите дробове на Перник“ е сгушено в южната страна на Витоша планина и отстоява на 30 км от столицата. Базата отглежда в нова конюшня 25 коня, 5 от които за туристическа езда, а останалите за бегови дисциплини и развъдна и селективна дейност на Чистокръвна английска порода.

За гостите базата предлага през пролетта и лятото външна градина с барбекю, а през зимата просторна механа. Това е и любимо място за сбирки на различни ловни дружинки. Имението има богато зоостопанство с най-различни, предимно ловни кучета: Лудогорско гонче, Дратхар, Бурбул, Дого Аржентино и др.

Базата посреща всякакви ездачи – напреднали, начинаещи, професионалисти, аматьори и туристи, с предложение според предпочитанията и уменията. Конните преходи са от едночасови, до целодневни или дву и три дневни с нощувка в планината на открито, на палатки или в хижа.

Туристическите маршрути за езда, които започват от Боснек са т.нар. „споделени“ – за езда и пешеходци, които са едно – или двулентови. Комбинираните планински пътеки отговарят на редица изисквания, така че и пешеходците и ездачите заедно да се чувстват комфортно по време на разходка. Пътеките са с минималната ширина от 3 м, а за конните преходи сервитутната ширина в близост до пешеходните алеи е 7,6 м. Изискванията за терен, растителност и наклони, както и тези за безопасност са на абсолютно европейско ниво.

Свободна езда сред природата и преходи по предварителни маршрути, както и пансион за коне са по договаряне.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име