Световната купа по прескачане на препятствия с домакинство България, с абсолютна румънска победа. Отлично представяне на Антон Дацински с четвърто място

0
348

На провелата се Световна купа по прескачане на препятствия от 24 до 26 май в конна база Фригопан, в последното изпитание  – Гран При с височина на препятствията 155 см почетната стълбица окупираха само ездачи от Румъния. Нашият състезател Антон Дацински мина баража чисто, но надвиши контролното време от 48 секунди и това го отведе на престижното четвърто място.

Андреа Херк

Апостол Тенев, Ивайло Бонев, Милко Кочев, Андрей Гочев и Антон Дацински бяха нашите представители в Гран При, в конкуренция от състезатели от Румъния и Гърция.

На същата височина, но с намален брой препятствия, баража посрещна 6 атлети сред които Бонев и Дацински, 3 -ма румънски ездачи и един от южната ни съседка. В крайна сметка тандема Андреа Херк с кон Epsilon De Roulard от Румъния грабна трофея. Втори и трети станаха неговите сънародници Лука Руксандариу с Django De Hus и Йонут Урсаче с Vegas. С достойно представяне се разписа и нашият състезател, Антон Дацински с Carrasco, който мина чисто баража, но надвишавайки контролното време остана четвърти.

Антон Дацински

Пети завърши Ангелос Тулупис от Гърция с Kannandillo. Шести в класирането е Ивайло Бонев с кон Jonas.

Вижте и видео със всички участници в Гран При България, Фригопан 2024 тук

Фото: EzdaPress

Видео: EzdaPress 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име