Трикратният шампион Маркус Енинг е първи по жребии за финала на Световната купа

0
164

Тегленето на  жребия за стартовия ред за утрешното откриващо състезание на Longines FEI Jumping World Cup™ Final 2024 се проведе снощи Международен конгресен и изложбен център в Рияд (Кралство Саудитска Арабия). Трикратният шампион, германецът Маркус Енинг, ще бъде първи от 34-те спортисти, които зрителите ще видят в 44-я финал на Световна купа по прескачане на препятствия.

Снимка с надпис: Маркус Енинг с кастрата Кулио

Това е 21-ви финал за Енинг и веднага след тегленето на жребият шампионът лаконично сподели: „ Имам опит и зная, че може да стартирам първи, но всичко може да се случи. За сега съм спокоен, а и конят ми се чувства добре.“ . Той ще бъде в тандем с 11-годишния кастрат Кулио с когото спечели квалификацията в Мадрид.Предстоящият уикенд се очертава много специален за германският състезател. В петък той навършва 50 години, а ако успее да пребори конкурентите си, ще е първият четирикратен победител в Световната купа по прескачане на препятствия на ФЕИ. Въхра ще гонят и още две знаменити имена – швейцарецът Стив Гердат, който е изтеглен 26-и шведът Фон Екерман.

Тегленето за реда на прескачане на препятствията направи петкратния олимпиец Рамзи Ал Духами от Саудитска Арабия и британката Джесика Мендоза. Последни на манежа зрителите ще видят  Хенрик фон Екерман от Швеция, който ще бъде последван от младата американка Скайлър Уайърман.

Текст и снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име