Германските ездачи постигнаха историческа победа

0
720

Отборът на Германия влезе в историята, като стана първият победител в най-новата серия на Longines League of Nations проведена в първи етап на територията на международния спортен курорт  Ал Форсан в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства, където Ирландия завърши на второ място, а Швеция на трето място. Надпреварата се проведе в дните от 8 до 11 февруари под изключителните условия предоставени за спортисти и коне от домакините.Състезателите съставляващи отбора на Германия по прескачане на препятствия Кристиан Кукук, Йорне Шпрехе, Дейвид Уил и Кристиан Алман, записаха краен резултат с осем грешки, изпреварвайки водещия ирландец, който трябваше да се задоволи с второ място, когато завърши общо с  12 грешки.

Стартовият списък от 11 отбора беше намален на осем за втория крък, където ездачите вече бяха по трима от четиричленните отбори. Бразилия се нареди на четвърто място, пред Швейцария, САЩ, Великобритания и ОАЕ, като последните заеха осмо място, но нямаха право на точки.

Холандия, Франция и Белгия не стигнаха до втори кръг.

Четирите кръга Longines League of Nations са отворени за най-добрите десет отбора в света и сега се насочват с издания в Окала (САЩ) през март, докато Сейнт Гален (Швейцария) и Ротердам (Нидерландия) ще играят домакини през юни. Серията ще приключи с големия финал в Барселона (Испания) през октомври, където най-добрите осем отбора ще се борят за първата титла.

Текст и снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име