Volkswagen с премиера на електрическия флагман ID.7

0
1560

Снощи (8 февруари), Volkswagen представи официалната премиера на електрическия флагман ID.7. Събитието посрещна над 150 гости, сред които клиенти, медии и експерти, които се насладиха на футуристично лазерно шоу и коктейл с любезното домакинство на Порше София Изток.

Моделът Volkswagen ID.7 e с батерия от 77 кВтч и въртящ момент от 545 Нм, ID.7 Pro и предлага впечатляващ автономен пробег от 621 км, съобразно стандартите на WLTP.  „  До средата на годината, се очаква лансирането и на ID.7 Pro S с по-голяма батерия и автономия над 700 км.“ Отбеляза по време на събитието бранд мениджъра на марката за България Нестор Несторов.

Благодарение на модулната платформа MEB, ID.7 поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност. Ниският енергиен разход е постигнат с комбанация от изключително ефективната нова система за задвижване, висока енергийна плътност на най-новите акумулаторни клетки, както и оптимизираната аеродинамика на каросерията с коефициент на аеродинамично съпротивление от едва 0,23 (в зависимост от оборудването).

Висока ефективност ID.7 демонстрира и при зареждане – включен в правотокова (DC) бързозарядна станция с мощност до 175 кВт, автомобилът акумулира достатъчна за изминаване на 204 км енергия само за 10 мин. Времето, необходимо за заряд на батерията от 10% до 80% е около 28 мин., което прави експлоатацията му лесна и приятна, а дългите пътувания не са никакъв проблем.

Съчетавайки технологичния прогрес с лукса и комфорта, ID.7 предлага изцяло ново изживяване. ID.7 е първият модел на Volkswagen и първият представител на своя клас, който в стандартното си оборудване включва AR head-up дисплей с разширена реалност. Новата инфотейнмънт система с 15-инчов (38 см) сензорен екран е с цялостно обновен графичен интерфейс и навигация, като менютата при нея са основно преструктурирани.

Системата за климатизация и функцията за масаж на седалките, както и автоматична климатична инсталация Air Care Climatronic са изцяло нови и предлагат комфорт, типичен за премиум класа.

В края на миналата година ID.7 получи 5 звезди на тестовете за безопасност на Euro NCAP. Новият Volkswagen ID.7 вече е наличен в шоурумите на марката в страната за тестово шофиране.

Фото: Ивелин Солаков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име