Купа Фурсан 2024 представя ездачи от 51 държави, сред тях и двама българи

0
725

Коне и ездачи от 51 държави ще се срещнат в Ал-Ула, за да се състезават в едно от най-престижните състезания по издръжливост в света – Купа Фурсан. За трети поредна година България се представя със свои ездачи. По покана в състезанието ще участва Мирослав Боршош, като състезател с най-добро класиране от България по ФЕИ ранглиста. Друг наш ездач по пясъчните дюни на Кралството ще бъде Мария Йорданова, която ще участва през квота на Бахрейн. Боршош ще язди кон от Португалия, а Мария под наем от Бахрейн.

Престижната надпреварата се организира от Кралската комисия за АлУла (RCU) и Саудитска федерация по езда (SAEF) под егидата на Международната конна фередация (ФЕИ). Ал-Ула е древен арабски град-оазис, разположен в провинция Медина, Саудитска Арабия и със своите природни терени е голямо предизвикателство за състезатели от цял свят.  Тази година състезанието включва изпитания на 120 км FEI 2* и 160 км FEI 3*. Очакват се над 200 състезатели, над 300 коня и над 1500 души асистенция, представители на национални федерации, ветеринарни доктори, съдии, делегати и доброволци.

 

Любителите на конния спорт в България и по целия свят ще могат да гледат надпреварата в реално време, чрез Breaking News 24/7 както и да се наслаждават на акценти от събитието. Breaking News 24/7 имат ексклузивните права за стрийминг на събитието.

Припомняме, че през 2022 година българският ездач Иван Стойчев с родената у нас кобила Манаба зае 16-то място от над 200 топ ездачи в дисциплината. През миналата 2023 нашият талантлив състезател Денис Фурландски участва и стига до 25-то място, а Мария Йорданова стана 6-та с кон от квотата на Бахрейн. 

Състезанието ще се проведе от 9 до 11 февруари по степите на Югозападна Азия с най-издръжливите коне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име