Световна купа по обездка. Вълнуваща домакинска победа за Мартин Докс в Мадрид. 

0
492

Двойният олимпиец, Хосе Даниел Мартин Докс, завоюва домакинска победа, като изведе 13-годишния си жребец PRE Malagueno Lxxxiii (Малагуено) до победа в днешния четвърти етап от Световната купа по обездка 2023/2024,  Западноевропейска лига в Мадрид, Испания. Резултатът на испанското партньорство от 80.870 остави втори вчерашното дуо победители в Гран При – германците Матиас Александър Рат и Дестакадо FRH с резултат 79.720. В същото време последната двойка за деня, испанците Беатрис Ферер-Салат и Елеганс, се класираха на трето място с оценка от 78.425.Четвъртото място отиде при Morgan Barbancon и Sir Donnerhall ll OLD. Следващата спирка в серията е в Лондон след три седмици.

Домакинска победа за испанецът Хосе Даниел Мартин Докс и 13-годишният жребец Малагуено в IV етап от Световната купа по обездка

Това бе едва четвъртият свободен стил на Малагуено. „Направихме един в Аахен (Германия), един в Шампионата на Испания и един миналата година в Сикаб (Севиля) и моите очаквания бяха, че ако успея да бъда трети, както бях вчера в Гран При-то, би било страхотно да бъда отново на подиума. Но днес Свободния стил мина наистина добре, така че сме много щастливи с коня!”, каза 49-годишният испански ездач.

Малагуено е андалуски кон, порода известна още като PRE или чист испански кон (Рura raza española), чиято история може да бъде проследена чак до 15 век. Следващото излизане на жребеца ще бъде в Севиля (Испания) следващата седмица. „Трябва да сме там, защото трябва да представим добре нашата порода. На това събитие идват хора от цял ​​свят. Ще последва почивка за коня и след това бихме искали да отидем на Световното първенство в Доха (QAT) през февруари“, каза Мартин Докс. Днешният резултат разтърси класацията на западноевропейската лига, като Рат се изкачи до пето място зад сънародника си от Германия Рафаел Нетц на четвърто и датчанката Нана Скодборг Мерралд на трето място. Със значителните 54 точки Барбансон се добра до втора позиция, но шведът Патрик Кител все още е начело в класацията с 68 точки към петия етап в Лондон. 

Текст и снимки : ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име