Открит турнир и „Купа Бургас“ в дните от от 5 до 12 август

0
612

Събитието е най-дългото състезание по прескачане на препятствия, като продължителност с изяви на състезатели в класическата дисциплина провеждано у нас. Обявени като две отделни надпревари в официалния календар на БФКС (Българската федерация по конен спорт) турнирите релно се сливат за радост на участници и зрители. Така от вчера 5 август до 12 август (събота), включително но конна база  парк „Езеро“ в Бургас ще се състезават над 80 ездачи от цалата страна с над 130 коня. Общия награден фонд за Откритият турнир и Националният турнир купа „Бургас“ е 9710 лв.Във всички дни на изпитанията по прескок състезателните програми са разпределени на два етапа.  Сутрин от 9:00 ч. до 12:00 ч. и вечер след 18:30 ч. 

Вчера и днес се проведе открития турнир, а през новата седмица в дните 7, 8, 9 и 10 август са почивни дни за състезателите, като тренировките се запазват и са отворени за наблюдение за публиката. На 9 август ще има и специален нощен тренировъчен паркур, който ще стартира след 17:30 ч. Входът за зрителите е свободен. 

Венецът от поредицата състезания на бургаската база ще бъде „Купа Бургас- 2023“ коята ще се проведе на 11 и 12 август (Петък и Събота). По програма ще стартират от 9:00 ч деца в клас „Райдър пони“, деца с коне, като поркурите ще са на височина до 110 см. След 17:30 ч в двата състезателни дни ще започват различните изпитания на по-високи и по-сложни изпитания. Предвидени са две специалн награди за най-добър състезател и най-добър състезател в категория деца. Приз „Най-добър състезател категория Деца“ с купа и награда велосипед, ще се излъчи на база най-доброто класиране на състезателя от изпитания 12С и 18С, ако състезател участва в тези изпитания с повече от един кон, класирането е за тандем (всеки кон участва сам за себе си). За да участва в класирането за приз „Най-добър състезател категория Деца” ездачът трябва е завършил и двата дни в паркури 12С и 18С. Приз „Най-добър състезател в турнира” (на база резултатите от изпитания 15 и 21) в Купа „Бургас” с награда семеен уикенд в хотел „Гардън Невис, Слънчев бряг“, се взема най-доброто класиране на състезателя от изпитания 15 и 21, ако състезател участва в тези изпитания с повече от един кон, класирането е за тандем (всеки кон участва сам за себе си). За да участва в класирането за приз „Най-добър състезател в турнира” ездачът трябва езавършил и двата дни в паркури 15 и 21.Събитието се организира от община Бургас, БФКС и с домакинството на клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас.

Тренировките и турнирите в парк „Езеро“ в черномолския град са изключителен шанс за  любителите на конния спорт, жителите и гостите на Бургас да се потопят в магията на дсциплината. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име