Два сребърни и един бронзов медал в паркура на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин 2023  

0
722

Отборът ни по езда на Спешъл Олимпикс завоюва два сребърни, един бронзов медал, и едно седмо място в изпитанието по паркур. Вчера, 24 юни на централния манеж в ездовия клуб на Олимпийския парк в Берлин нашите състезатели за пореден път ни дадоха повод за гордост.

Виктор Христов, Цветелина Георгиева, Илиана Цветанова от отбора по конна езда с медалите от днес и националният треньор Калояна Борисова

„Паркурът беше много труден и конете бяха неспокойни. Въпреки това се справихме“, сподели Цветелина Георгиева, която завоюва сребро в дисциплината паркур  във финалното състезание. Ден преди това Цветелина постигна четвърто място в дисциплината английска езда.„Аз съм доволен. Тръгвам си с медал, както си пожелах. Защото сме непобедими заедно!“, отбеляза с усмивка Виктор Христов, който също е със сребро от паркура. Виктор също постигна четвърто място в английската езда. „Беше много труден паркур. Дадох всичко от себе си и показах това, на което са ни учили треньорите“, сподели от своя страна Илиана Цветанова, която завоюва бронз. Илиана постигна  шесто място от английската езда. „Имаше непреодолими предизвикателства. Късметът не беше с мен днес“, споделя Велико Великов, който е седми в неговата дивизия на паркур, на за сметка на това в английската езда спечели бронзов медал. .

Отборът по конна езда на Спешъл Олимпикс България участва в дисциплините английска езда и паркур на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023.

Отборът ни е от две жени и двама мъже. Велико Великов е на 23 г. от Спешъл Олимпикс Варна и участва за трети път на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс след Лос Анжелис‘2015 и Абу Даби‘2019 г. Личен треньор на Велико е Веселин Петров от СККС „Варна“. Участието на Велико Великов в Световните летни игри в Берлин’2023 е с подкрепата на община Варна.

Цветелина Георгиева е на 29 г. от Спешъл Олимпикс София и е златен медалист от Световните летни игри в Абу Даби‘2019. Виктор Христов, 41 г. от Спешъл Оимпикс София също е медалист от Абу Даби‘2019. Виктор тренира баскетбол в обединения отбор на Спешъл Олимпикс България и е представител на атлетите в управителния съвет. Илиана Цветанова е на 29 г. от Спешъл Олимпикс София и също е златен медалист от Абу Даби‘2019.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име