Нова работна сѐдмица със 7-местната нова Х-седмѝца на BMW и впрегнати 530 коня

0
2477

Новото BMW X7 притежава всичко, от което човек има нужда за начало на новата работна седмица – ексклузивен външен вид, лукс и комфорт, здравина и сигурност, супер енергийна динамика и седем места за всеки член от семейството. Сега обновеното BMW Х7 връхлита с модернизиран дизайн на предната част, нов М-спортен пакет и възможност за 23-инчови алуминиеви джанти.

Атмосферата в купето посреща с ново арматурно табло, покрито с най-новия извит дисплей и технологията за управление iDrive от последно поколение, както и новата операционна система BMW Operating System 8. Новостите се допълват от по-богатото серийно оборудване, допълнителни асистиращи системи и най-новата електрифицирана 48-волтова технология Mild-Hybrid, която се комбинира и с трите предлагани двигателя.

Голямата радиаторна решетка е запазена, като стандартно за новото BMW X7 M60i xDrive и опция за останалите модели е вариантът да е светеща. Силен акцент в предницата са новите фарове, светлините за мъгла и въздухозаборниците. Отзад има нови по-тънки светлини с триизмерни детайли на вътрешната структура, свързани от хромирана лайстна. За първи път като опция се предлагат и 23-инчови джанти.

Отвътре промените в BMW X7 следват развитието на марката за надграждане по отношение на технологията и лукса с елегантни елементи и първокласни материали, има възможност за персонализация с естествени дървени и алуминиеви покрития или с черни акценти. Оформеното по нов начин арматурно табло с тесни дюзи на вентилацията и серийна светлинна лайстна в долната част допринася за модерния стил на дигиталния кокпит.

Преобразеното инструменталното табло и новият леко извит стъклен екран за удобство на водача включва дигитален панел с 12,3-инчов дисплей, обединен с централния 14,9-инчов сензорен екран на мултимедията, оборудван с новата операционна система BMW Operating System 8. С новата комбинация от индикатори и повишаващите се възможности на интелигентния персонален асистент, новото BMW X7 позволява управление с докосване и жестове, както и чрез естествени гласови команди.

Ясни графики на екраните, светкавично бърза обратна връзка след допир на сензорния екран и с „черешката на тортата“ – кристален джойстик за управление на 8-степенната автоматична трансмисия, разположен на централния тунел. Там са подредени и кръглият контролер на системата iDrive, бутонът за стартиране и бутоните за бърз достъп, за режимите на шофиране, за регулиране на височината и на ръчната спирачка.

Седемте места са широки и удобни, без компромис в комфорта дори на последния ред. Конфигурацията е водач и спътник, на втория ред има три места и на третия ред още две седалки. Широките задни врати и бързият и интуитивен начин за сгъване на втория ред седалки осигуряват лесен достъп до третия ред. Електрическите седалки бързо се регулират сами. За водача и пътника до него се предлагат и функция масаж, отопляеми седалки или с вентилация според сезона.

Голямо удобство е безключовият достъп, оборудването на тестваното BMW X7 M60i xDrive включва още панорамен люк, четиризонов климатроник и безжично зарядно за телефон. Панорамният стъклен покрив се простира чак над третия ред и осветява допълнително купето. Във версията с три реда седалки обемът на багажника е 300 литра, а при сгънати третия ред седалки капацитет нараства до 750 литра.

Безпощадните двигатели на новото BMW X7 са комбинирани с 48-волтова мека хибридна система, както и с новата 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тестваното от екипа ни BMW X7 M60i xDrive се задвижва от усъвършенствания 4,4-литров V-образен 8-цилиндров двигател с двоен турбокомпресор, допълнен от хибридна система, включваща електрически стартер-генератор, интегриран в трансмисията, който помага на бензиновия двигател да осигури плавна и динамична работа.

Хибридната система добавя превъзходен допълнителен въртящ момент 200 Нм и мощност от 12 к.с. Заедно цялата хибридна система осигурява максимална мощност от 530 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Нм.

Новото BMW X7 M60i се втурва напред още от ниските обороти и с приятно ръмжене на мотора се ускорява, като в стремглав галоп. Спортният режим на BMW X7 M60i определено е един от изкушаващите смъртни гряха. При натискане на педала на газта може да се насладите на емоционалната реакция на този голям всъдеход.

Задвижването на BMW X7 M60i е превъзходно, независимо дали шофирате по магистрала, където е в стихията си, или пълзите в натоварения градски трафик. Благодарение на хибридната система, разходът на гориво не надхвърля разумното и е в рамките на 13 л/100 км.

Новото BMW X7 е получило значителни промени в настройките на шасито и резултатът се усеща още с първите километри. Характерната динамика на управлението и високият комфорт по всякакви пътища са осигурени от адаптивното въздушно окачване и адаптивните амортисьори с електронно управление.

Серийното оборудване на новото BMW X7 M60i xDrive включва интегрално активно кормилно управление, система с активна стабилизация при наклоняване и управление на задните колела. Завиващата задна ос помага за по-добрата маневреност, а впечатляващата спирачна система осигурява плавно намаляване или много къс спирачен път. Всъдеходът е оборудван и с много функции, характерни за M-моделите, като по-твърда настройка на окачването, което повишава стабилността в завоите.

Новото BMW X7 е създадено за движение по всякакви пътища и метеорологични условия. Серийната система за задвижване на четирите колела xDrive и големият просвет не позволяват грам колебание у водача за преодоляване на различни терени и ситуации по пътя.

Новото BMW X7 се произвежда в завода на BMW Group в Спартанбърг в Южна Каролина, САЩ. Цените у нас стартират от 191 000 лева за BMW X7 xDrive40i, от 193 050 лева за X7 xDrive40d, а топверсията M60i xDrive започва от 239 850 лева.

Технически характеристики

BMW X7 M60i xDrive

  • 4,4-литров V8-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор
  • 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic
  • 530 к.с. максимална мощност при 5500-6000 об/мин
  • 750 Нм максимален въртящ момент при 1800-4600 об/мин
  • 4,7 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 250 км/ч максимална скорост
  • 12,9 л/100 км среден разход на бензин
  • 292 г/км емисии на СО2
  • 239 850 лева цена на тествания модел

Текст: Екатерина Дончева

Снимки: Иван Кисьов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име