Отвори врати новият дом на Mercedes-Benz в София

0
2038

На 27 април 2023 година се състоя официалното откриване на новия дом на Mercedes-Benz и „Силвър Стар” в София. Събитието се състоя в присъствието на множество изискани гости – клиенти, партньори и журналисти, като беше уважено и от високопоставени представители на Mercedes-Benz, Daimler Truck и INEOS Grenadier. Домакин на празненството беше главният изпълнителен директор на „Силвър Стар” – Ролф-Юрген Заерле, а гостите се насладиха на запомнящ се спектакъл и шоу с дронове. Инвестицията в модерния мултифункционален комплекс надхвърля 18 милиона евро.

„Днес се навършват точно 6 години и 24 дни откакто „Силвър Стар” започна дейността си в България. За такъв кратък период малко компании у нас могат да се похвалят с постижения като нашите. Инвестирахме общо 45 милиона евро, утроихме оборотите си, а през миналата година Mercedes-Benz оглави пазара на премиум леки автомобили в България. И ето ни днес, на откриването на този уникален за региона комплекс, който ще предложи 5-звездно преживяване за нашите клиенти. Убеден съм, че това е само началото за „Силвър Стар” в България“, заяви по време на откриването главният изпълнителен директор на „Силвър Стар” Ролф-Юрген Заерле.

Единственият по рода си автомобилен комплекс е разположен на територия от 65 000 квадратни метра и предлага на едно място, под един покрив, всички продажбени и следпродажбени услуги за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси на марката с трилъчевата звезда. Адресът на новия дом на „Силвър Стар” и Mercedes-Benz e ул. „Челопешко шосе” 52, който се намира в индустриалната зона на район Кремиковци, между „Челопешко шосе” и Околовръстен път.

Това е първият и единственият комплекс в България, в който е внедрен и най-новият стандарт на Mercedes-Benz за изключително клиентско преживяване като във 5-звезден хотел. Той осигурява чисто нов модел на обслужване с релаксираща и предразполагаща обстановка, която дава възможност на клиентите да се насладят на премиум услугите и продуктите на звездната марка, които Силвър Стар ще им предложи в модернистичен шоурум на територия от общо 1700 квадратни метра.

В сервизите за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси, простиращи се на обща площ от 8700 квадратни метра, е инсталирано чисто ново оборудване от най-висок клас. Общата разгърната застроена площ на комплекса е почти 13 000 квадратни метра, като сградата е на два етажа. На първия етаж или кота нула, освен шоурум и приемна за леки автомобили се помещава и  приемна за товарни автомобили, която пък е първата в Европа и света, изпълнена по новия корпоративен стандарт на Daimler Truck, който ще влезе в сила в началото на 2024 г.

На територията на комплекса са разположени още два механични сервиза – за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросерийни и бояджийски сервизи, както и тренинг център. Изградено е и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, което играе важна роля в новия бизнес процес и подобреното клиентско преживяване. На разположение са и два автокозметични центъра, за леки и товарни автомобили. Офисната част на сградата е разположена на втория етаж, като тя предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията.

Гости на церемонията по официалното откриване на новия дом на „Силвър Стар” и Mercedes-Benz в София бяха Матиас Люрс – ръководител направление Overseas в Mercedes-Benz Cars, Мартин Шулц – президент и главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz Cars за Централен Изток, Жан-Марк Дис – ръководител на регион Европа на Daimler Truck, Пиус Детлинг – ръководител на екипа за поддръжка на пазар Европа – Генерални дистрибутори, Франк Галински – регионален бизнес мениджър за Европа на Ineos Automotive, Доменико Лимардо, мениджър следпродажбено обслужване от Ineos Automotive, представители на генералните дистрибутори на Mercedes-Benz от съседни страни, кметът на район Кремиковци Лидия Донкова, Мартин Кафеджиян – главен архитект на район Кремиковци, както и още много други партньори и клиенти на компанията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име